Annonce
Horsens

Åbent hus på to af byens store byggepladser: Casa vil i dialog med naboerne

Siden der i april blev taget første spadestik på Kvicklygrunden (billedet), er der sket en del. 1600-1700 pæle på Campusgrunden og 2100-2200 pæle på Kvicklygrunden skal bankes i jorden. Pælene bankes 16-20 meter ned i jorden og fungerer som bærende fundament for bygningerne ovenpå. Arkivfoto: Morten Pape

Maskinerne larmer på Campusgrunden og Kvicklygrunden. Hvorfor og hvad der kommer ud af det, vil Casa A/S og Horsens Kommune fortælle om ved to åbent hus-arrangementer.

Horsens: De næste tre år vil maskinerne arbejde næsten synkront i Horsens, når Casa A/S opfører nyt campus over for banegården og en ny bydel på Kvicklygrunden. Byggerier af den kaliber larmer og støver, og det vil bygherren gerne i dialog med naboerne om.

Derfor inviterer Casa og Horsens Kommune til to åbent hus-arrangementer, et på Kvickly-grunden fredag 17. august fra kl. 14-15.30 og i samme tidsrum den følgende fredag på Campusgrunden. Her vil bygherren og kommunen informere om både det, der sker lige nu på pladsen, og hvad naboerne kan forvente i løbet af byggeperioden.

- Byggeriet medfører uundgåeligt gener for omgivelserne som støj, støv og trafikforstyrrelser. Det beklager vi. Lige netop derfor inviterer vi også naboer og nysgerrige borgere indenfor, så de kan kigge nærmere på byggeriet og få en forståelse for, hvad vi laver. Forhåbentlig kan det også være spændende at følge byggeriet og se, hvordan bygningerne langsomt tager form, siger Michael Mortensen, adm. direktør i Casa A/S, i en pressemeddelelse.

Alle er velkomne

Ved arrangementerne fortæller projektfolk fra Casa om processen, og 17. august deltager også kommunens by- og havneudviklingschef, Jesper Gemmer. 24. august på Campusgrunden fortæller arkitekt Lene Holmgaard om udviklingen i Horsens både på de specifikke byggefelter og generelt.

Alle er velkomne til at deltage i arrangementerne, men Casa A/S ser af hensyn til forplejningen gerne, at man tilmelder sig på kvickly@casa-as.dk (arrangementet på Kvicklygrunden) og campus@casa-as.dk (arrangementet på Campusgrunden.

Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe?

Læserbrev: Da jeg i sin tid underviste elektrikerlærlinge, sagde jeg til dem, når de skulle beregne en kondensator, at de lige skulle stoppe op og spørge sig selv: "Kan det nu også passe?" Ellers kunne man med alle de mange millioncifre få en kondensator ud af det, som rent fysisk næppe kunne være i en stor beboelsesejendom. På samme måde kan man i klimadebatten spørge: Kan det nu også passe? Ida Auken fortæller verdens mægtigste mand, hvordan han skal bære sig ad - for hun ved det om nogen. Jeg er bestemt heller ikke enig i Trumps klimapolitik, men Ida Auken ved godt, hvad der giver pote i medierne. Macron rider med på den klimabølge, der giver bonus i øjeblikket, og siger om brandene i Amazonas regnskove, at Jordens lunger brænder, vi må gøre noget! Den går rent ind - eller gør den? Er lunger ikke noget, der optager ilt? Og er der ikke forskere, der siger, at underskoven i regnskoven forbruger næsten lige så megen ilt, som træerne producerer? Det er havet, der er verdens iltmager. Selvfølgelig skal man ikke underkende træernes optag af CO2, som er meget vigtig. Et stort problem ved de skovbrande er også den CO2, der dannes. Greta Thunberg sejler til USA under stor bevågenhed og flyver hjem i hemmelighed! Dansk Folkeparti er nu også klimabevidste, for i fortvivlelsens stund er man jo nødt til at få surfbrættet op på den klimabølge, hvor man før skred i kultveilten op til valget til stor glæde for Danmarks Radios journalister, der jo nødigt ser deres grønne gren savet over af DF. Jeg er ikke på Facebook, så alle I, der nu vil give mig en over nakken med svulstige gloser over dette indlæg, må finde jer i, at jeg ikke kan læse det. Jeg vil så i sandhedens navn lige nævne et par ting: Jeg cykler, når jeg skal købe ind, og har min cykelkurv med til varerne, så jeg ikke skal bruge plastposer. Jeg har aldrig været i Thailand på ferie - jeg foretrækker at cykle på ferien i vort dejlige land, som jeg holder af og er så heldig at leve i.

Annonce