Annonce
Odder

Åbent brev. Ny havnefoged på Tunø

Annonce

Læserbrev: Tunø har fået ny havnefoged. Det er en god nyhed for øen, som er afhængig af en velfungerende havnefoged, der kan servicere de mange sejlere, som hvert år besøger øen. De er vigtige for Tunøs fortsatte trivsel som en levende ø.

En mindre god nyhed er imidlertid det forløb, som resulterede i valget af den nye havnefoged.

Sagsgangen leder hen til ubehagelige spørgsmål, nemlig:

Var stillingen besat på forhånd?

Var det den bedst kvalificerede blandt ansøgerne, som blev valgt?

Spørgsmål som de ansvarlige politikere i Odder Byråd skylder øen et svar på.

Stillingen blev opslået som en 17 timers stilling.

Opslagets krav til ansøgernes kompetencer lød blandt andre som følgende:

  • Du har erfaring fra den maritime branche.
  • Du kender til sejlads og manøvrering af lystbåde.
  • Kendskab til IT.

Alle punkter er i høj grad relevante for, at en havnefoged (med den fornødne myndighed) kan yde den fornødne service til sejlere og tilrettelægge en hensigtsmæssig placering af bådene, når der i højsæsonen er rift om pladserne i havnen.

Der var både bosiddende og ikke bosiddende ansøgere til stillingen. Ansøgningsfristen var 25. februar 2019. Midt i marts oplyser driftschef Leo Kristoffersen, som svar på en forespørgsel, at ansættelse af ny havnefoged er udskudt til 1. maj. Imidlertid kan Odder Kommunes hjemmeside fortælle 3. april, at den udvalgte ansøger er ansat med virkning fra 1. april som både havnefoged og lejrchef for Tunø teltplads. Desuden indgår det nu i den havnefogeds arbejdsopgaver at være rengøringsassistent på havn og teltplads.

Vupti – en 17 timers stilling som havnefoged er nu pludselig forvandlet til et fuldtidsjob med en ny opgave, som ikke var omtalt i det oprindelige stillingsopslag.

Vi er ikke bekendt med i hvilket omfang, alle ansøgere har været indkaldt til samtaler forud for besættelsen af stillingen. Én af ansøgerne kan dog fortælle, at vedkommende havde en samtale med overfartsleder og daglig leder af Tunø Havn Bjarne Mølgaard. Praksis i den offentlige sektor er, at mindst to – som regel – repræsentanter for ansættelsesmyndigheden er til stede for at sikre en uvildig bedømmelse af ansøgerens kvalifikationer.

God forvaltningspolitik er, at en stillingsbeskrivelse skal holde. Såfremt stillingsbeskrivelsen laves om skal alle ansøgere informeres og hele ansættelsesproceduren gå om

Er andre i Odder Kommune ansat på lige så lemfældig måde?

Odder Kommune forsikrer gang på gang os, om at Tunø har høj prioritet både kommunalt og turistmæssigt. Op i det nye Tunø-udvalgs målbeskrivelse er bl.a. at arbejde for yderligere aktivitet og tilflytning til øen. En uigennemsigtig stillingsbesættelse øger ikke tunboernes tillid til seriøsiteten i de flotte ord. Den fuldtidsstilling, som den nye havnefoged skal bestride, kunne til gavn for Tunø være delt op i tre separate stillinger, som i forvejen har få faste stillinger men det har Odder Kommune set stort på.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Rejser

Kommentar: De forbandede drikkepenge

Annonce