Annonce
Debat

Åbent brev. Et blomstrende erhvervsliv kræver langsigtet strategi og vedligehold

Læserbrev: Kære Byråd. Tak fordi I er ambitiøse og har fokus på at fastholde Odder i toppen af erhvervsvenlige byer. Det er tydeligt, at Odder kommune er ambitiøs i forhold til at komme byens erhvervsliv i møde og skabe gode vækstbetingelser. Derfor er vi dybt forundrede over, at Odder Byråd har valgt at opsige den ene af de to erhvervskonsulenter, der er ansat på halv tid i Udvikling Odder.

10. december 2018 har kommunen inviteret erhvervslivet til konference om kommunens kommende erhvervsstrategi. Erhvervslivet har deltaget aktivt som led i den større analyse af erhvervslivets udvikling og potentiale, som et konsulenthus har lavet for kommunen. Analysen er en del af afsættet til en ny erhvervsstrategi. På forkant af konferencen vil vi opfordre byrådet til at tænke konsulenterne ind i en langsigtet erhvervsstrategi.

Vi vil gerne rose Udvikling Odder for det store daglige arbejde kommunens erhvervskonsulenter bidrager med. Vi anerkender det fantastiske arbejde Udvikling Odder har gjort med at etablere en række netværksgrupper i kommunen og især at koble erhvervskonsulenterne på som tovholdere. Det skaber kontinuitet, struktur og nye laterale veje. Formålet med de lokale netværk er, at man ved at kende hinandens kompetencer, kan skabe synergi og nye forretningsmuligheder. Vores netværk - Netværket for Kreative Virksomheder i Odder har eksisteret i godt et år og består af 16 kreative, iværksætter- og etablerede virksomheder. I løbet af vores første år har vi oplevet synergi, positiv udvikling og et højt energiniveau, der har skubbet mange nye projekter, samarbejder og vækst i gang. Erhvervskonsulenterne er uundværlige som sparringpartner i forhold til iværksætterdelen og har haft afgørende indflydelse på, at det rent faktisk er lykkedes. Det knytter tråde mellem vores virksomheder og respektive netværk, og vi gør i høj grad brug af hinandens kompetencer og ressourcer. Vores konklusion er, at diversitet skaber dynamik. Gruppen er vækstet, og der er rift om pladserne, så der nu er grundlag for at oprette en parallel gruppe.

Et blomstrende erhvervsliv kræver erhvervsbier, der indsamler viden og har et bredt kendskab til de forskellige klynger og strukturer i byens erhvervsliv, og som deler ud og binder sammen på tværs. I vores gruppe har vi oplevet, at konsulenternes viden og store engagement har båret frugt. Med erhvervskonsulenterne Hanne Wick og Jan Lindegaard Christensen, har Odder fået et super dynamisk team med fingeren på erhvervspulsen i og udenfor Odder. Erhvervskonsulenterne er vigtige for den langsigtede strategi. De opbygger over tid et indgående kendskab til virksomhedernes særkende og personer samt byens kulturliv. De bringer denne viden i spil, forbinder det lokale erhvervsliv, fremmer iværksætteriet, udnytter lokale ressourcer, åbner døre og skaber nye sammenhænge. Herigennem etableres nye netværk, erhvervsklynger og samarbejde, og der skabes værdifuld vidensdeling på tværs af det lokale erhvervsliv.

Annonce
Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Erhverv For abonnenter

HAI skaffer nye kunder midt i krisen: - Det er helt surrealistisk for at sige det mildt

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Se med LIVE: Messerschmidt og Carsten Nielsen krydser klinger inden afstemning om forsvarsforbeholdet

Horsens

Slut med dankort og pantkort: Nu skal du bruge en app for at komme af med dine tomme flasker og dåser på pantstation

Erhverv For abonnenter

Råvarepriser driller betonfirma, succes med pulsure og tilbagegang i lokalbrugser: Her er 19 lokale regnskaber

Brædstrup

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Odder

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Horsens

Skrev historie: Horsensianer tog første danske VM-medalje i 20 år

Erhverv For abonnenter

Kollegiebyggeri, der skyder op ved banegården, får en kvadratmeterpris langt over normalen: De unge skal kunne spejle sig i godt håndværk

Hedensted

Brand i etageejendom: Alle beboerne blev evakueret

Annonce