Annonce
Horsens

Åben Skole-pulje gik 33.128 kroner over budgettet - og det er en god ting

Horsens Badminton Klub har været med i flere Åben Skole-projekter i løbet af 2019. Arkivfoto: Morten Pape
Der er kommet gang i Åben Skole-puljen efter en træg start, og derfor gjorde det ikke noget, at kommunen i 2019 gav flere penge end de 150.000 kroner, der årligt bliver afsat.
Annonce

Horsens: Åben Skole-puljen i Horsens Kommune har årligt 150.000 kroner at dele ud af, men sidste år blev der givet bevillinger til 12 projekter for i alt 183.138 kroner. Alligevel kan kommunen overføre mere end 100.000 kroner til dette års uddeling - oven i de i forvejen budgetterede penge.

Årsagen er, at Åben Skole-puljen, der blev startet i 2015, havde en træg start, hvor man ikke var i nærheden af at modtage ansøgninger nok til at kunne dele 150.000 kroner ud. Man har derfor opbygget et "lager", som gør, at der er lidt mere at dele ud af nu, hvor puljen er blevet mere populær.

Åben Skole-puljen er i korte træk et tilbud, som foreninger og skoler kan søge til, hvis de samarbejder om et givent projekt.

- 2019 er det bedste år, vi har haft med Åben Skole-puljen, fordi vi er kommet bredt ud, og der har været mange gode samarbejder. Overordnet er det her i mine øjne et godt tiltag, fordi det knytter skoler og foreninger tættere sammen, og de kan gøre god brug af hinanden. Foreningerne har instruktører og trænere, som kan understøtte idrætslæreren, og samtidig er det muligt for dem at finde nye medlemmer ved at besøge skolerne, siger Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune.

Annonce

12 ansøgere, 12 modtagere

Sammen med resten af udvalget fik han i denne uge en status for puljen, og selv om der altså blev brugt 33.138 kroner mere end budgetteret i 2019, håber Jakob Bille på, at der kommer yderligere gang i puljen.

- Jeg vil gerne have søsat endnu flere projekter, og det må gerne spænde fra SFO'en til udskolingen. Vi skal fra kommunal side oplyse endnu mere om puljen - den skal bare nævnes, hver gang der er mulighed for det, siger udvalgsformanden.

12 projekter ansøgte i 2019 om penge, og alle 12 ansøgninger blev godkendt. Fem ansøgninger blev godkendt af administrationen, da det drejede sig om beløb på under 5000 kroner, mens de resterende blev godkendt af udvalget.

Største beløb - 64.800 kroner - blev givet til Børnebasket Horsens i et samarbejde med seks skoler i Horsens over en periode, der både tæller det nuværende og næste skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AC Horsens

Kampen minut for minut: AC Horsens var nedspillet totalt og tabte trods fin slutspurt

Danmark

Kvalitet i stedet for tom reklame

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce