Annonce
Horsens

Åben Skole-pulje gik 33.128 kroner over budgettet - og det er en god ting

Horsens Badminton Klub har været med i flere Åben Skole-projekter i løbet af 2019. Arkivfoto: Morten Pape
Der er kommet gang i Åben Skole-puljen efter en træg start, og derfor gjorde det ikke noget, at kommunen i 2019 gav flere penge end de 150.000 kroner, der årligt bliver afsat.

Horsens: Åben Skole-puljen i Horsens Kommune har årligt 150.000 kroner at dele ud af, men sidste år blev der givet bevillinger til 12 projekter for i alt 183.138 kroner. Alligevel kan kommunen overføre mere end 100.000 kroner til dette års uddeling - oven i de i forvejen budgetterede penge.

Årsagen er, at Åben Skole-puljen, der blev startet i 2015, havde en træg start, hvor man ikke var i nærheden af at modtage ansøgninger nok til at kunne dele 150.000 kroner ud. Man har derfor opbygget et "lager", som gør, at der er lidt mere at dele ud af nu, hvor puljen er blevet mere populær.

Åben Skole-puljen er i korte træk et tilbud, som foreninger og skoler kan søge til, hvis de samarbejder om et givent projekt.

- 2019 er det bedste år, vi har haft med Åben Skole-puljen, fordi vi er kommet bredt ud, og der har været mange gode samarbejder. Overordnet er det her i mine øjne et godt tiltag, fordi det knytter skoler og foreninger tættere sammen, og de kan gøre god brug af hinanden. Foreningerne har instruktører og trænere, som kan understøtte idrætslæreren, og samtidig er det muligt for dem at finde nye medlemmer ved at besøge skolerne, siger Jakob Bille (LA), formand for kultur- og civilsamfundsudvalget i Horsens Kommune.

Annonce

12 ansøgere, 12 modtagere

Sammen med resten af udvalget fik han i denne uge en status for puljen, og selv om der altså blev brugt 33.138 kroner mere end budgetteret i 2019, håber Jakob Bille på, at der kommer yderligere gang i puljen.

- Jeg vil gerne have søsat endnu flere projekter, og det må gerne spænde fra SFO'en til udskolingen. Vi skal fra kommunal side oplyse endnu mere om puljen - den skal bare nævnes, hver gang der er mulighed for det, siger udvalgsformanden.

12 projekter ansøgte i 2019 om penge, og alle 12 ansøgninger blev godkendt. Fem ansøgninger blev godkendt af administrationen, da det drejede sig om beløb på under 5000 kroner, mens de resterende blev godkendt af udvalget.

Største beløb - 64.800 kroner - blev givet til Børnebasket Horsens i et samarbejde med seks skoler i Horsens over en periode, der både tæller det nuværende og næste skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Buketten erstatter festen og blomsterne bringes ud i bilen: Alternative løsninger hitter i havecentrene

Annonce