Annoncørbetalt indhold

Sådan undgår du svindel med kryptovaluta

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Flere historier har vist, hvordan danskere er blevet svindlet af kriminelle, der udgiver sig for at være investeringsrådgiver med speciale i kryptovaluta. Men med de rette forholdsregler, behøver man ikke at være bekymret for svindel.

Udenlandske kriminelle har kastet sig over en ny metode for at lokke penge ud af sagesløse danskere. Gennem tillokkende investeringsplaner er flere danskere blev lokket til at overføre store summer til udenlandske kriminelle. Disse penge får de muligvis aldrig at se igen.

Problemet er så omfattende, at Rigspolitiet tidligere i år har rådet danskerne til at passe på, når man vil investere i kryptovaluta. Politiet kunne i juni meddele, at på lidt under et år havde udenlandske kriminelle tilsnusket sig 20 millioner kroner.

Når man først har overført sine penge, kan det være meget svært at få dem tilbage igen. Derfor gælder det om at gennemskue markedet for kryptovaluta, inden man går i gang med at investere i kryptovaluta.


Problemet blev større af corona

Tidligere i år rapporterede DR om problemet med danskere, som var blevet frarøvet deres surt opsparede penge, der skulle række til pensionen. Problemet med den udenlandske svindel opstod i kølvandet på corona-pandemien, der vendte op og ned på den globale økonomi. For at holde gang i økonomien blev renten mange steder sænket, og flere steder blev renten negativ.

Det betød, at mange danskere kunne se, at deres opsparing sank måned for måned, hvor pengene blev spist af den negative rente. Derfor begyndte mange folk at se sig om efter alternative investeringsmuligheder. Det skabte et lukrativt marked for alverdens kriminelle, der hellere end gerne ville snyde danskere til at overføre penge i troen om, at man var sporet ind på en profitabel investering i kryptovaluta og de høje kursstigninger.


Sådan undgår man svindel

Inden man går ind i investeringsmarkedet, gælder det om at aktivere ens kritiske radar. Typisk foregår svindlen ved, at man får en direkte henvendelse gennem telefon, e-mail eller opslag på sociale medier. Her udgiver en kriminel sig for at være investeringsrådgiver, der kan forvalte ens penge, så man kan udnytte de store kursudsving på kryptovalutaer.

Det giver en langt større sikkerhed at investere gennem en af de såkaldte investerings-mæglere, så man undgår den kriminelle mellemmand. En sådan mægler er velkendt indenfor handel med aktier og valuta. Det er en elektronisk service, hvorigennem man kan foretage sine investeringer fra dag til dag. Forskellen er blot, at du ikke har en rådgiver, som investerer for dig. Du skal selv sidde og følge kurserne og have is i maven til at lave de rigtige beslutninger.

På hjemmesiden Cryptomeister kan du finde en oversigt over de bedste investeringsmæglere og gode råd til, hvordan du investerer i kryptovaluta. Det er en hjemmeside, som giver det totale overblik over investeringer i eksempelvis bitcoin og andre kryptovalutaer. Du kan læse om de mest populære valutaer og lære, hvordan man lægger den bedste investeringsstrategi, hvor man både kan sikre sig det bedst mulige afkast, og samtidigt minimere risikoen ved de varierende kurser på kryptovaluta. Læs mere her: Cryptomeister.com/dk/bitcoin.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold 

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.