Annoncørbetalt indhold

Alt du skal vide, når du skal købe hus

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der kan være mange uforudsete hændelser i forbindelse med et boligkøb. Og ja.. der er ingen der bebrejder nogen for at misse et enkelt punkt eller to. Boligkøb kan nemlig være en lang, og opslidende proces som også gør, at man ikke lige husker alle ting i processen. Det kan være tilstandsrapporten fra en byggesagkyndig til det bedste lån i banken. Derfor er der her en lille guide.


Find jeres drømmehus

Det kan lyde banalt. Men at finde drømmehuset kan være en rigtig svær og lang proces. Man skal tænke over mange ting, såsom placering, størrelse, budget og meget mere. Derfor gælder det om at afsætte lang tid til denne del, da det kan betale sig på den lange bane.

Ligeledes ender I heller ikke med at forhaste dig, som I fortryder kort efter. Det handler om at handle bolig med is i maven, men endnu vigtigere skal I have en rigtig god mavefornemmelse, når i endelig byder på jeres kommende drømmehus.


Få det bedste budget

Når man skal købe hus, gælder det om at have det bedste budget. Jo flere penge I har på lommen, desto flere muligheder har I. Dog er det aldrig nemt at skulle forhandle med sin bank. I de fleste tilfælde har man haft den samme bankmand eller kvinde gennem flere år, og har måske opbygget en form for forhold til personen. Men ligesom i alle andre henseender af livet, vil det være en god idé at høre i andre banker. Ved at indhente forskellige tilbud fra forskellige banker kommer I til at stå meget stærkere i forhandlingssituationen. I kan muligvis forhandle et endnu bedre tilbud hjem, som gør jer i stand til at købe for mere end i havde regnet med fra start.

Og i sidste ende kan lidt forskellige tilbud ikke skade, hvis I ender ud med at kunne låne 500.000 kr. mere hos nabobanken, vel?


Benyt en køberrådgiver eller byggesagkyndig

Ofte er man ret uvidende når man skal købe hus. Er det første gang man køber, vil man uomtvisteligt være uvidende i et vist omfang. Har man købt hus før, står man lidt stærkere rustet, fordi man allerede har været igennem proceduren før. Det kan være en fordel, men langt de fleste har stadig ikke helt styr på alt i forbindelse med et huskøb.

Derfor er der mange, som tilknytter en køberrådgiver eller en byggesagkyndig.

En byggesagkyndig er en person, som har en beskikkelse, der er udstedt af Sikkerhedsstyrelsen. Vedkommende kan gennemgå jeres kommende drømmehus, for at finde eventuelle fejl og mangler. Med andre ord kan den byggesagkyndige lave en tilstandsrapport over boligen. De har den relevante erfaring i praksis med skader og byggerier. Det kan være en god idé at samarbejde med sådan én.

Man kan også tilknytte en køberrådgiver. De dækker flere dele af boligkøbs-processen. De hjælper med at finde huset, banker og det juridiske, som er en del af forløbet. De kan også lave en tilstandsrapport. Dog skal man forvente, at de er en del dyrere end blot en byggesagkyndig.


Der er selvfølgelig også andre ting, som man skal have for øje, når man skal købe bolig. Det var blot få ud af mange punkter, som man skal have i tankerne. Dog er der en generel ting at sige om boligkøb – Sørg for at have en god mavefornemmelse omkring dit kommende drømmehus. Du skal trods alt bo der resten af dit liv, måske!

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.