Triumf: AC tog første stik i overlevelseskamp mod Vendsyssel

Andreas Kaltoft, Vendsyssel (tv) og Hallur Hansson, AC Horsens kæmper om bolden i nedrykningsplayoff kampen i Vendsyssel søndag den 12. maj 2019. (Foto: Rene Schutze/Scanpix 2019)

Triumf: AC tog første stik i overlevelseskamp mod Vendsyssel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjørring: Efter 10 kampe uden sejr fik AC Horsens brudt den negative stime med en sejr på 1-0 i Vendsyssel.

Den første af to playoff-kampe mellem AC Horsens og Vendsyssel blev ingen stor fodboldkamp. Der var masser af intensitet og nærkampe, men det flotte spil var lagt på hylden på grund af kampens vigtighed. Det lignede længe en 0-0-kamp, men et kvarter før tid kom der endelig liv i måltavlen. Nicolai Brock-Madsen sendte Kasper Junkers hjørnespark i mål til 1-0.

Sejren sikrer AC Horsens et godt udgangspunkt før returkampen næste søndag i Horsens. Den samlede vinder spiller i Superligaen i næste sæson, mens taberen skal ud i en ny playoff-runde mod nummer tre fra 1. division.

AC Horsens fik en god start på kampen. Efter få minutter blev Michael Lumb spillet fri midt for mål, men han blev presset så langt ud i siden af Vendsyssels keeper, at det aldrig blev til en afslutning.

Vendsyssel svarede igen, da Peter Nymann tøvede på et indlæg, men Matej Delac fik i to omgange sendt bolden til hjørnespark.

Efter 14 minutter forsøgte Michael Lumb sig igen, men hans afslutning fra kanten af feltet blev reddet af Nicolai Flø i hjemmeholdets mål.

Presset på Vendsyssels mål fortsatte og i det 23. minut var Rune Frantsen tæt på at score til 1-0 efter en god solotur.

AC Horsens dominerede de første 45 minutter, mens Vendsyssel svarede igen på et par omstillinger. Bo Henriksens mandskab fortsatte den spillemæssige optur fra kampen mod AGF, men første halvleg kastede ikke et af de vigtige udebanemål af sig.

AC Horsens åbnede med en stor chance til Nicolai Brock-Madsen. Rune Frantsen slap til baglinjen og spillede skråt bagud til sin angrebsmakker, men han blev tacklet tæt under mål.

Begge hold gik til den, og det så pudsigt ud, da tre AC-spillere måtte have behandling samtidig.

Vendsyssel fik en stor chance i det 55. minut, da et frispark var ved at snyde alle, men Matej Delac var vågen og fik sendt forsøget til hjørnespark.

Det blev starten på en god periode til hjemmeholdet, men AC Horsens' defensiv hold stand.

Det lignede en 0-0 kamp, men i det 76. minut kom forløsning for gæsterne. Kasper Junkers hjørnespark sad præcist i hovedet på Nicolai Brock-Madsen, der pandede bolden i mål til 1-0.

Målet tvang Vendsyssel til at satse, og det gav et par åbner til AC Horsens. Jonas Borring fik i slutminutterne et frit hovedstød, men Nicolai Flø reddede med en fodparade.

Bo Henriksen havde ændret på to pladser i startopstillingen i forhold til kampen mod AGF for 14 dage siden. Sivert Heltne Nilsen var ude med karantæne, og han blev afløst af Thomas Kortegaard, der for første gang i lang tid var tilbage i startopstillingen. I midterforsvaret afløste Mathias Nielsen en skadet Søren Reese.

De to hold:

Vendsyssel: Nicolai Flø, Andreas Kaltoft, Sander Fischer, Søren Henriksen, Tiemoko Konate, Matti Steinmann, Mikkel Wohlgemuth, Francisco Junior, Jon Thorsteinsson, Benjamin Källman, Al-Hadji Kamara.

AC Horsens: Matej Delac, Thomas Kortegaard, Mathias Nielsen, Mads Juel Andersen, Peter Nymann, Michael Lumb, Hallur Hansson, Bjarke Jacobsen, Sebastian Avanzini, Rune Frantsen, Nicolai Brock-Madsen.

AC Horsens havde 250 tilskuere med til Hjørring.

Der er returkamp i Horsens på søndag kl. 14.

Triumf: AC tog første stik i overlevelseskamp mod Vendsyssel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce