Officielt: Dyreste indkøb nogensinde - norsk profil får fem år i AC Horsens

Sivert Heltne Nilsen overværede AC Horsens' 2-0 nederlag til Sønderjyske i fredags. På søndag kan han få debut i hjemmekampen mod Hobro. Foto: Claus Fisker, Scanpix

Officielt: Dyreste indkøb nogensinde - norsk profil får fem år i AC Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sivert Heltne Nilsen er udset til at skulle være AC Horsens' leder på midtbanen, og holdet skal bygges op omkring ham i de kommende sæsoner.

Horsens: Så er det officielt. AC Horsens råder i de kommende fem sæsoner over den 26-årige midtbanespiller Sivert Heltne Nilsen.

Til alles overraskelse ikke mindst i Bergen og omegn har han valgt at forlade et Brann-mandskab, der i øjeblikket fører Eliteserien i Norge og står med gode muligheder for at løbe med mesterskabet. Han har været en af Branns bærende spillere i denne sæson og oven i har han sin far som træner.

Sivert Heltne Nilsen havde stadig et år tilbage af sin kontrakt, så AC Horsens har købt ham fri, og manager Bo Henriksen har haft den store pung med til forhandlingsbordet. Det første tilbud fra Langmarksvej takkede Brann og spilleren selv pænt nej tak til, men tilbuddet blev forhøjet, og nu er tingene faldet på plads.

Midtbaneprofilens skifte til dansk fodbold bliver AC Horsens' dyreste indkøb nogensinde. AC Horsens har hen over sommeren solgt flere spillere og tjent en del penge. Det har givet et økonomisk råderum, så Bo Henriksen har kunnet slå til, hvis den rette spiller kom i spil, og det er sket i dette tilfælde.

Manager Bo Henriksen lægger da heller ikke skjul på sin begejstring for 26-årige Nilsen, der har spillet 15 ud af 16 kampe for Brann i denne sæson.

- For os er det en gave at byde velkommen til en spiller, som var med til at vinde sølv i Norge sidste år og er en profil for Brann Bergen, der fører Eliteserien i denne sæson. Han er en leder, der på alle parametre går forrest og kan binde et hold sammen, og det er en perfekt signing for os, for vi har mange unge talenter, der har brug for at blive guidet, siger Bo Henriksen.

- Han bliver en foregangsmand for vores kultur, og det er også en af grundene til, vi har lavet en femårig aftale med ham. Han skal tage det næste skridt sammen med os, og det er fedt, at vi kan tiltrække en profil fra det hold i Norge, der lige nu er bedst. Det er vi stolte af, og vi glæder os til at se ham i kamp, siger Bo Henriksen.

Sivert Heltne Nilsen
Født: 2. oktober 1991 (26 år)Højde: 184 cm.

Vægt: 78 kg.

Tidligere klubber: Brann, Vålerenga, IL Hödd, Volda

Kontrakt: Har indgået kontrakt med AC Horsens frem til sommeren 2023.

Landskampe: To U23-landskampe for Norge

Brug for talegaverne

Bo Henriksen har gode talegaver, og overtalelsesevnen fejler heller ingenting, og det endte i sidste ende med at overbevise Sivert Heltne Nilsen.

Han ser frem til at blive en del af AC Horsens.

- Jeg er vanvittig glad for at skifte til AC Horsens, hvor jeg virkelig har følt mig ønsket, og jeg glæder mig til at prøve kræfter med klubben og Superligaen. Jeg skifter til en klub med et fantastisk stadion, gode folk omkring holdet og en lidenskabelig træner med et engagement, der smitter. Det er min ambition at bidrage så meget som muligt og hjælpe med at få klubben højere op i tabellen, siger Sivert Heltne Nilsen.

Ifølge flere norske medier kan Sivert Heltne Nilsen se frem til en lønforhøjelse med sit skifte til AC Horsens. De norske lønninger er offentligt tilgængelige, og i Brann tjente han godt en million norske kroner.

Norsk presse har også spekuleret i, at midtbanespilleren kommer til at spille under forskerordningen i Danmark, så han ikke skal betale så meget i skat. Det er dog intet særsyn i dansk fodbold. Alle udlændinge og danskere, der har boet længe nok i udlandet til at opfylde kravene, benytter sig af de muligheder, som skattelovgivningen giver på det område.

Officielt: Dyreste indkøb nogensinde - norsk profil får fem år i AC Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce