Den ultimative test mod AC Horsens' skrækmodstander

Mathias Nielsen er ved at være oven på, efter han fik ødelagt sæsonstarten af en ankelskade i den sidste testkamp. Foto: Henning Bagger / Scanpix

Den ultimative test mod AC Horsens' skrækmodstander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AC Horsens har arbejdet på at tætne defensiven, og nu skal holdet til eksamen mod de danske mestre, der er stærke i dødbolde og omstillinger. De to dele af spillet hvor AC Horsens har lukket flest mål ind.

Horsens: Det bliver den ultimative test for os. Der findes nok ikke noget hold, der er bedre til at straffe modstandernes fejl og til at slå til på dødbolde og omstillinger.

AC Horsens' anfører Mathias Nielsen har sammen med resten af førsteholdstruppen haft fokus på defensiven siden 2-2 kampen mod Hobro. Bo Henriksens mandskab har lukket for mange mål ind i de seneste mange kampe.

- I de fire første kampe har vi kun lukket to mål ind, når vi har været etableret i forsvaret, så det er omstillingerne, vi især skal være opmærksomme på, siger Mathias Nielsen, der i kampen mod Hobro rundede 100 kampe for AC Horsens.

- Vi har gjort, hvad vi kan for at optimere tingene. Vi skal have situationerne, hvor vi kan blive fanget, til at foregå mere på vores præmisser i stedet for bare at halse efter. Vi skal være klogere, og det kræver bl.a. at vi kommunikerer noget bedre, siger Mathias Nielsen.

FC Midtjylland er det hold i Superligaen, som AC Horsens har den dårligste statistik imod. Et kig i Hans Klebergs statistikker viser, at pointhøsten i de 29 kampe, der er blevet spillet mod FC Midtjylland gennem tiden blot har kastet 0,52 point af sig i gennemsnit. Oven på sejren i premieren mod FCK er gennemsnittet 0,57 mod Ståle Solbakkens mandskab.

13 kampe er spillet i Herning, og kun en gang har AC Horsens vundet. Målscoreren er på 32-13 i FC Midtjyllands favør.

Parken var heller ikke noget godt sted at spille for os. Rekorder og statistikker er til for at blive brudt, så jeg er optimist.
Bo Henriksen

vi er nødt til at blive dygtigere

- Parken var heller ikke noget godt sted at spille for os. Rekorder og statistikker er til for at blive brudt, så jeg er optimist, siger manager Bo Henriksen.

Han er helt på linje med sin anfører i forhold til utæthederne i defensven.

- Nu har vi arbejdet på det, og så må vi se, om det bærer frugt. Det kræver, at spillerne er parate til at dø for hinanden som i Parken, siger Bo Henriksen.

- Vi er nødt til at blive dygtigere til at holde modstanderne fra at score. Det er ikke raketvidenskab, men det er årsagen til, at vi har spillet så mange kampe 1-1 og 2-2, siger Bo Henriksen.

- I sidste sæson var det dødbolde og omstillinger, vi blev straffet på af modstanderne. I denne sæson har det mest været omstillingerne, der har kostet, så det har vi haft fokus på. Vi skal være mere kyniske i den del af spillet. Vi har generelt været for flinke, og et par små frispark kunne have gjort en stor forskel, siger manageren.

Han har skiftet stort set hele rygraden ud i forhold til sidste sæson.

- Det kræver tilvænning at forstå, hvordan jeg gerne vil have tingene. Vi har ikke snakket nok inde på banen, for vores spil fungerer kun, når alle gør det sammen, siger Bo Henriksen, der bl.a. mod Hobro kunne se nogle spille lade sig falde tilbage, mens andre forsøgte at erobre bolden hurtigt. Den slags koster i moderne fodbold.

Kampen mod FC Midtjylland bliver en mulighed for et gensyn med de tre tidligere AC-spillere Ayo Okosun, Bubacarr Sanneh og Mads Døhr Thychosen.

Brødtekst

Den ultimative test mod AC Horsens' skrækmodstander

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce