AC-anfører melder sig klar til forårets kampe

Mathias Nielsen kan omsider se lys for enden af skadestunnellen, og han forventer at komme til spille i løbet foråret. Arkivfoto: Morten Pape

AC-anfører melder sig klar til forårets kampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mathias Nielsen kommer til at træne hele december, men så lysner det til gengæld også efter ni måneder med en drilsk knæskade.

Horsens: Det ser lovende ud. Jeg satser på at være klar til den første turneringskamp i foråret.

AC Horsens' anfører Mathias Nielsen har i snart ni måneder været sat ud af spillet med en knæskade. Under træningen kom han i en soloulykke til skade med sit venstre knæ, og lige siden har han kæmpet for at blive klar igen. Det har været en langsommelig affære, men nu begynder der omsider at være positive nyheder.

- Der bliver meldt mange forskellige og forkerte ting ud i begyndelsen i forhold til, hvad jeg kunne forvente, men faktum er, at bruskskader tager mellem ni og 12 måneder. Jeg har fået fjernet 40 pct af brusken i knæet. Det tager bare tid for knæet at komme sig. Den havde næsten været bedre, hvis jeg havde brækket benet, for det skulle bare gro sammen. Ved en brusskade skal brusken genskabes, og det gør kroppen ikke naturligt, siger Mathias Nielsen.

Det lange skadesforløb har givet skuffelser og tilbagefald undervejs, men det seneste lange tid har pilen peget i den positive retning.

- Jeg er stort set ude på banen hver dag med vores fysioterapeut, og jeg har været med i lidt småting med de andre, så det lysner. Det er dejligt igen at være en del af træningen, siger Mathias Nielsen.

Han skal bruge den kommende måned på at bygge yderligere på. Det handler om vendinger og om at presse knæet med mere fodboldrelaterede øvelser.

- I hele december skal jeg træne. Det er jeg nødt til, ellers har jeg ikke en chance for at være klar, når de andre møder ind igen 10. januar, siger Mathias Nielsen.

Superligaen genoptages allerede midt i februar, så det bliver en kort forberedelsesfase.

- Min form er overraskende fin, men jeg kommer til at løbe mange dødsyge løb. Det er længe siden, jeg på den måde har været fysisk udmattet, så hvis du ser en, der løber rundt ude på kunstgræsbanen i Stensballe, så er det nok mig. Jeg kommer til at bruge en del tid der, siger AC-spilleren.

Han har ikke tidligere prøvet at være skadet over så lang en periode.

- Der kan komme følgeskader, når jeg kommer til at spille igen, men det vil jeg ikke tænke på nu. Jeg glæder mig i stedet over, at jeg ikke kan mærke noget til skaden i knæet. Og det med at spille fodbold er lidt som at cykle. Det har jeg ikke glemt, siger Mathias Nielsen.

 

 

AC-anfører melder sig klar til forårets kampe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Seneste klip fra superligaen
Afspil video
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på aftenens danske nier!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen giver deres bud på det danske angreb i kampen mod Montenegro.
Afspil video
Kom helt tæt på Alexander Zorniger og Brøndby IF!
Flemming Povlsen kom helt tæt på Brøndby IFs tyske træner, Alexander Zorniger.
Afspil video
Bechmann udpeger Superligaens fem bedste angrebskonstellationer!
Tommy Bechmann udpeger Superligaens fem skarpeste angrebskonstellationer.
Afspil video
Vi har interviewet FCM's tårnhøje angrebsduo!
Vi kom helt tæt på FC Midtjyllands angrebsduo, Paul Onuachu og Alexander Sørloth, og spurgte ind til deres samarbejde.
Afspil video
Kæft, trit og retning! Se analysen af Alexander Zorniger!
Lars Jacobsen og Flemming Povlsen analyserer Alexander Zornigers tyske mentalitet.
Annonce
Annonce