Nye skrivebordspladser til iværksættere og studerende

Kontorlokalerne har mange forskellige udformninger i iværksætterhuset Vokseværket i Vitapark. Arkivfoto

Nye skrivebordspladser til iværksættere og studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vokseværket er vokset, og det samme er interessen for at have en plads i kommunens iværksætterhus. Derfor har man nu indført fleksible pladser til lavere leje.

Odder: En rokade i Vokseværket har skabt nye, billigere skrivebordspladser til iværksættere, der foretrækker et skrivebord i et fælleskontor, eller som bare vil prøve livet som selvstændig af.

Vokseværket har længe kunnet melde alt udsolgt - både på kontorer og skrivebordspladser. Selv efter sidste års udvidelse blev der hurtigt fyldt op igen. Men i foråret har man lavet en rokade, som har skabt nye og endnu billigere skrivebordspladser til iværksættere.

I den gamle model var der seks skrivebordspladser, der alle var lejet ud som faste pladser. Nu er der i stedet skabt en Kuvøse med plads til ni iværksættere på såkaldte flyverpladser. En flyverplads betyder, at man ikke har en fast plads, men må finde et ledigt bord, når man er i huset. Samtidig er der indrettet et fælleskontor med fire faste pladser til dem, der gerne vil dele og så alligevel have deres eget.

- Vi ville gerne have flere pladser og større gennemstrømning på vores skrivebordspladser, fortæller udviklingschef Karsten Geertsen. Lejerne var så glade for deres pladser, at de gerne ville blive længere, end det egentlig var meningen med konceptet. Derfor skabte vi et nyt miljø til dem i et fælles kontor. Men samtidig har vi altså også fået skabt flere, mere fleksible og meget billigere pladser i Kuvøsen.

En flyverplads i Kuvøsen koster kun kr. 750 om måneden med alle fællesomkostninger og adgang til faciliteterne i Vokseværket.

Sammen med flyverpladserne er der også seks pladser, som fortrinsvis bruges til et iværksætterforløb, hvor man oven i den fysiske plads får seks workshops og løbende sparring om start af virksomhed. Iværksætterforløbene bruges fortrinsvis som et tilbud fra Jobcenteret til ledige, der gerne vil være selvstændige. Men alle iværksættere har mulighed for at deltage i forløbet eller blot workshops.

Lejerne var så glade for deres pladser, at de gerne ville blive længere, end det egentlig var meningen med konceptet.
Karsten Geertsen, udviklingschef

Plads til studerende

UdviklingOdder er også interesseret i at få skabt tættere relationer til studerende og studiemiljøer og har derfor tænkt sig at lave forsøg med studerende i Vokseværket.

- Vi tror på, at studerende kan være med til at give vores virksomheder nye impulser. Vi har derfor besluttet, at vi i en begrænset periode vil lave et forsøg med gratis at stille et par pladser til rådighed for specialestuderende, som vi vurderer, kan bidrage med noget til huset, fortæller Karsten Geertsen.

- Senere kan der også blive tale om at lave specialeprojekter i samarbejde med nogle af vores medlemsvirksomheder, så de også får del i de friske impulser fra de unge studerende.

UdviklingOdder overvejer i øvrigt også til efteråret at lave en "camp" for unge iværksættere fra ungdomsuddannelserne, som på den måde kan lave en "Virksomhed på prøve" i professionelle rammer og med let adgang til vejledning og sparring.

- Vi har fået skabt et meget levende hus. Men vi vil gerne have endnu mere liv og endnu flere impulser og input. Derfor er vi også klar til at slå dørene op for dem, der kan være med til at skabe et endnu mere innovativt miljø, siger Karsten Geertsen.

Nye skrivebordspladser til iværksættere og studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce