Leder: Vælg dine medier til valget med omhu


Leder: Vælg dine medier til valget med omhu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ansvarshavende chefredaktør Peter Orry
Foto: Chresten Bergh
Leder. 

Så trykkede statsministeren endelig på knappen, og i samme sekund satte mange aktører ekstra tryk på kedlerne for at påvirke dig, inden du onsdag 5. juni skal sætte dit kryds.

Det er der ikke noget galt i. Det er selve meningen med en valgkamp. Uenighed er demokratiets salt, så det er kun godt, at meninger brydes, så det slår gnister på den gode måde.

Men pas på. Meninger skal helst bygge på fakta, men mange vil forsøge at narre vælgerne ved at sætte forkerte oplysninger og falske historier i omløb, som kan fremme deres sag. Det er sket ved valg verden over i de seneste år, og det ville være mærkeligt, om vi skulle slippe.

Derfor er det vigtigt at vide, at der er forskel på, hvor meget du kan regne med, hvad du læser og hører i valgkampen. Der er historier, du kan stole på, og nogle, du ikke kan stole på.

Der er de såkaldte sociale medier med Facebook som det største, som slet ikke er medier, men bare digitale opslagstavler, hvor hvem som helst kan hænge hvad som helst op. Ingen tjekker, om oplysningerne er rigtige. Ingen tager stilling til indholdet, før det offentliggøres. Ingen står på mål for det. Det er en jungle af upålidelighed.

Og der er de klassiske og redigerede medier som den avis, du læser nu. Vi følger lovgivning og presseetiske regler. Vi er tilmeldt Pressenævnet, så man kan klage over os. Vi har en redaktør, der er ansvarlig for indholdet. Vi tjekker oplysninger, før vi bringer dem. Vi skelner efter bedste evne væsentligt fra uvæsentligt. Vi hører alle sider i en sag. Vi begår fejl, helt sikkert, men retter dem, straks vi bliver klar over dem.

Missionen i Jysk Fynske Medier, som udgiver Horsens Folkeblad, er at understøtte demokrati og sammenhængskraft. På redaktionen har vi det mål at få så mange som muligt til at stemme på så oplyst et grundlag som muligt.

Det lyder lidt selvfedt, indrømmet, men det er det, vi prøver på.

God valgkamp. Husk at tænke over, hvor du får de informationer fra, som afgør din stemme.

Men pas på. Meninger skal helst bygge på fakta, men mange vil forsøge at narre vælgerne ved at sætte forkerte oplysninger og falske historier i omløb, som kan fremme deres sag.

Leder: Vælg dine medier til valget med omhu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce