Sporene skræmmer - Lars Løkke er danmarksmester i centralisering


Sporene skræmmer - Lars Løkke er danmarksmester i centralisering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Jonatan Steen, Julius Bloms Gade 23, København, folketingskandidat for S i Fredericia
Peter Leth-Larsen
Læserbrev. 

Læserbrev: I årets nytårstale gentog statsminister Lars Løkke Rasmussen sin drøm, eller nærmere sin trussel, om at ville lukke regionerne til fordel for nogle nye og ukendte administrative sygehusfællesskaber.

Tanken om at droppe de folkevalgte sundhedspolitikere og rykke mere magt til København har fået en række partifæller op af stolen med højlydte advarsler.

Udover at være toneangivende V-politikere har Søren Gade, Carl Holst, Carsten Kissmeyer, Jacob Jensen, Martin Geertsen, Lars Krarup, Jesper Frost Rasmussen, Kenneth Muhs og Anni Matthiesen det til fælles, at de har advaret V-formanden mod nedlæggelsen af regionerne.

Senest var Anni Matthiesen snusfornuftigt på banen med ærlig snak:

"Ja, der er udfordringer på sundhedsområdet. Men udfordringer, som jeg stadig ikke er overbevist om løses ved at nedlægge regionerne. Måske tværtimod. Hvis vi i stedet for skabte et system, hvor både ansvaret og klagemulighederne trækkes længere væk fra borgerne, mener jeg ikke, at det skaber øget tryghed, og ej heller øget sikkerhed for kvalitet".

Der er ingen tvivl om at sundhedsområdet rummer masser af udfordringer: medicinudgifter, der himmelflugter, it-systemer, der fejler, og en mangel på medarbejdere, som kun vokser.

For slet ikke at nævne en effektiviseringsideologi, som for længst har presset medarbejderne i bund og overskredet grænsen for, hvor hurtigt medarbejderne kan løbe på sygehusgangene.

Alligevel mener statsministeren, at tiden er inde til at trække en ny mastodont af et skrivebordsprojekt ned over sundhedssektoren.

Sporene skræmmer, når man kigger på, at det netop var Lars Løkke Rasmussen, der havde ansvaret for strukturreformen i 00'erne. En øvelse, der uden sidestykke har centraliseret Danmark og flyttet magt til København.

Hans reformer har resulteret i lukning af 341 skoler, 180 skattecentre, 173 rådhuse, 102 plejehjem og 23 hospitaler.

Man kan kun frygte, hvor mange flere hospitaler der skal lukke som følge af en ny sundhedsreform med nedlæggelse af regionerne.

Jeg håber, at Løkke vil lytte til opfordringerne fra sundhedspersonalet, patienterne, Anni Matthiesen og alle andre, der opfordrer ham til at kaste sit seneste skrivebordprojekt i graven.

Sporene skræmmer, når man kigger på, at det netop var Lars Løkke Rasmussen, der havde ansvaret for strukturreformen i 00'erne. En øvelse, der uden sidestykke har centraliseret Danmark og flyttet magt til København. Hans reformer har resulteret i lukning af 341 skoler, 180 skattecentre, 173 rådhuse, 102 plejehjem og 23 hospitaler. Man kan kun frygte, hvor mange flere hospitaler der skal lukke som følge af en ny sundhedsreform med nedlæggelse af regionerne.

Sporene skræmmer - Lars Løkke er danmarksmester i centralisering

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce