Man skulle tro, mobiltelefoni var harmløst


Man skulle tro, mobiltelefoni var harmløst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: I det seneste nummer af elektronikingeniørernes fagblad, IEEE Microwave Magazine, kan man læse en artikel om peer reviewet i marts i år af det omfattende amerikanske NTP-studie (National Toxicology Program) om mobiltelefoni og kræft.

Det interessante er, at skribenten er James C. Lin, der indtil 2016 var medlem af den private ngo ICNIRP (International Commission on Non-Ionising Radiation Protection), hvis grænseværdier for stråling fra trådløs teknologi vi også følger i Danmark. Stik imod Europarådets helt klare anbefalinger siden 2011.

Mens ICNIRP netop har været ude at underkende NTP-studiet, så anerkender James C. Lin resultaterne i sin artikel med titlen "Clear Evidence of Cell-Phone RF Radiation Cancer Risk".

Udover en "klar evidens" for en meget sjælden og ondartet kræft i hjertet på hanrotter, malignt schwannom, så viste studiet ifølge Lin "usædvanlige mønstre af kardiomyopati", det vil sige skade på hjertevævet, hos både han- og hunrotter.

Man fandt også "nogen evidens" for gliom (hjernetumor) i hjernen hos hanrotter og "tvetydig evidens" herfor hos hunrotter samt forskellig evidens for "carcinogenicitet" i andre organer eller væv, herunder binyrerne, og Lin opfordrer til at lave en komplet vævsanalyse af forsøgsdyrene for at afdække kræftrisikoen for kroppens øvrige væv. Og til at revurdere de nuværende grænseværdier.

46,1 pct. og 41,2 pct. var stigningerne i kræft i hjerne og centralnervesystem fra 2003 til 2012 i Danmark for henholdsvis kvinder og mænd, herunder en næsten fordobling af glioblastom hos mænd.

Omkring 200 EMF-forskere kaldte det "long overdue" i deres appel i maj 2015 til WHO og FN, at myndighederne griber ind, ikke mindst i forhold til risikoen for kræft.

"Doubt is our product" - den iskoldt beregnende og kyniske strategi, som tobaksindustrien banede vejen for, har sejret igen!

En enkelt tur på gågaden i Vejle og man kan dårligt tro andet, end at mobiltelefoni er helt harmløst. Selv for børn og unge under 20 år, hvor forskere længe har advaret om en fem-doblet risiko for senere udvikling af hjernekræft.

Lin skriver, at den trådløse industri har haft næsten frie tøjler, og det er historien, der gentager sig - og så åbenlyst, at det skriger til himlen!

Hvorfor formidles Sundhedsstyrelsens syv mobilråd, som "man bør følge", ikke ud?

Hvorfor opfordrer Kræftens Bekæmpelse nærmest til bare at tale løs?

Er kræft blevet en trådløs nebengesjæft?

Man skulle tro, mobiltelefoni var harmløst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce