Landmænd præger miljøpolitikken i Odder Kommune


Landmænd præger miljøpolitikken i Odder Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Landbruget er ikke længere en bærende økonomisk kraft i Odder Kommune. I dag er der kun ca. 100 bønder tilbage i kommunen - heraf nogle håndfulde svineavlere og tre mælkebønder. Alle slagterier og mejerier er nedlagt. Der er meget få arbejdspladser i erhvervet.

Alligevel styrer bønderne vores miljøpolitik med hård hånd. Det største miljø- og sundhedsproblem er sikringen af vores fælles drikkevand. Hårdnakkede bønder med landboformand Jens Gammelgaard i spidsen nægter at medvirke til at sikre vores grundvand.

Nedsivende stoffer fra landbruget: gødningsrester (nitrat) og pesticider bl.a. glyfosat (roundup) - siver ned til vores grundvand. Der er ingen dyrkningsmæssige restriktioner på marker beliggende over vores vigtigste drikkevandsressourcer. Svampegifte brugt i landbruget skaber resistens. Landbruget bruger ca. 80.000 kg svampegifte. Øvrig industri ca. 10.000 kg Private nærmest intet. Hvert år spredes mange tusinde kg tungmetaller på markerne.

I uge seks blev der kørt gylle ud på frosne marker i Odder Kommune, hvilket er klart ulovligt. Kommunen har ikke grebet ind med sanktioner. Landboorganisationen LMO - hvor Jens

Gammelgaard er bestyrelsesmedlem - har advaret mod at køre gylle ud på frosne marker.

Denne sag om gylle på frosne marker ligger nu hos Ankestyrelsen.

Nogle store svineavlere spreder gylle på frosne marker, og Odder Kommune gør intet. I en lakonisk mail siger borgmester Uffe Jensen (V): "Jeg har fuld tillid til forvaltningen" og "- er opmærksom på en eventuel sanktionsmulighed, hvis en sådan er hjemlet, og en overtrædelse kan bevises". Men når forvaltningen intet gør, har borgmesteren så fortsat tillid?

Vi har et demokratisk problem, når sølle 100 bønder med en yderst aggressiv landboformand kan diktere, hvordan de resterende 22.231 borgere skal forholde sig til miljøforbrydelser udført af landbruget.

Venstreborgmester Uffe Jensen sidder på nåde af bønderne. En spidskandidat for partiet Venstre er ude i kulden, hvis han/hun ikke har bønderne i ryggen. Jens Gammelgaard må være godt tilfreds med den uhellige koalition mellem Venstre og Socialdemokratiet i miljøpolitikken. Hvornår vågner borgerne op og sætter vores miljø på dagsordenen? Hvem sagde tåber?

Landmænd præger miljøpolitikken i Odder Kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce