Kongernes Jelling giver et negativt billede af kristendommen


Kongernes Jelling giver et negativt billede af kristendommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Jens Fischer-Nielsen, Lykkegårdsvej 29 C, Kolding, tidligere sognepræst og missionær
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: En ellers hyggelig og berigende tur til Kongernes Jelling blev forstyrret af en negativ afslutning på en illustration af kristendommens udvikling i Danmark.

Illustrationen ender således:

"I dag - efter mere end 1000 år. Mange danskere er stadig medlemmer af folkekirken. Men andelen falder. Flere kirker står tomme hver søndag. En række kirker over hele landet lukker og sættes til salg."

Den dominerende tegning i denne sidste fase af illustrationen er en kirke med "Til salg"-skilt.

Er det virkelig Kongernes Jellings opgave at farve et negativt og ensidigt billede af kristendommen i Danmark i dag?

Status over kristendommen i Danmark i dag kunne have lydt:

"Der findes mange nye udtryksmåder for kristendommen i vore dage. Der oprettes til stadighed nye karismatiske og missionske lutherske menigheder med friere strukturer end i den traditionelle kirke, samt frikirker, husmenigheder og migrantmenigheder.

De sidste 45 år er der bygget over 110 nye kirker. Nogle få folkekirker er blevet lukket eller gjort til specialkirker.

Medlemstallet i Folkekirken er svagt faldende, men Folkekirken og andre kirker har stadig stor opbakning i befolkningen.

Langt de fleste danskere bekender sig som kristne og holder fast ved kirkens traditioner især omkring dåb, konfirmation og begravelse.

Folkekirkens vigende medlemsprocent kan ikke tolkes som afkristning. Situationen skyldes blandt andet, at der i dag er flere valgmuligheder end tidligere.

Kirkegangstallene kan være ret lave om sommeren, men der deltager tusinder på kristne festivals, bibellejre, pilgrimsvandringer m.v."

Illustrationen kunne have været en dansk eller multikulturel menighed engageret i begejstret lovsang. Eller en række af folk på pilgrimsvandring. Eller en børnegudstjeneste. Eller en flok ivrigt studerende Bibelen på kristendomsundervisningskursus for voksne.

Jeg erkender, at der skal arbejdes med sproget, så det kan koges ned til det meget ordknappe koncept. Men det kunne vel også lade sig gøre.

Når vi tænker på den positive virkning, som kristendommen har haft for vores samfunds udvikling, er det mærkeligt, at kristendommen ofte tales ned.

Hvad kan grunden være?

Kongernes Jelling giver et negativt billede af kristendommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce