Horsens hjemby for nyt erhvervskontor


Horsens hjemby for nyt erhvervskontor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Læserbrev. 

Læserbrev: Igennem flere uger har jeg i min egenskab som erhvervsordfører for Dansk Folkeparti forhandlet med regeringen om en forenkling af den nuværende erhvervsfremmeindsats.

I dag foregår det ved tre instanser, hvor både kommuner, regioner og staten er udøvende aktører. Desværre viste en ny erhvervsfremme-rapport, at området er alt for svær for virksomhederne at navigere rundt i.

Ikke mindre end 250 forskellige steder kan man (måske) opnå rådgivning og økonomisk støtte i form af forskellige medfinansieringstyper.

Samtidigt går omkring 20 pct. af de godt fire mia. skattekroner årligt til at finansiere rådgivere, revisorer, konsulentydelser og andre, som gerne vil hjælpe virksomhederne. Det beløber sig estimeret til 1900 fuldtidsansatte.

Administration er naturligvis godt, men vi skal også sikre, at administrationen ikke udgør så stor en del af omkostningen.

I Dansk Folkeparti har vi ikke været i tvivl om, at det eneste rigtige vil være en politisk aftale, som sikrer en mere erhvervsrettet erhvervsfremmestruktur, hvor vi får fokus på at sikre langt færre indgange end de 250, som der er i dag.

På den baggrund har jeg således forhandlet med regeringen, og i sidste uge blev vi enige om en markant forbedret erhvervsfremme, hvor ikke bare iværksætterselskaber, men alle virksomheder kan opnå de samme ydelser på de samme lokationer.

Konsekvensen i aftalen er således, at regionernes erhvervsfremme udfases, og opgaverne centraliseres fremover i landets 98 kommuner og i en statslig Erhvervsfremmebestyrelse som forvaltes fra Silkeborg.

Her i Region Midtjylland stiftes et Erhvervshus i Aarhus, som så etablerer to filialer (Erhvervskontorer), som placeres i hhv. Herning og Horsens.

Som lokalvalgt medlem af Folketinget er jeg ganske tilfreds med, at det lykkedes at få bragt Horsens i spil til hjemsted for den nye filial.

I forvejen har Dansk Erhvervsfremme deres landskontor her i Horsens, så det bliver en absolut styrke for det lokale erhvervsliv, og virksomheder i eksempelvis Hedensted, Skanderborg, Odder vil med fordel kunne drage nytte af den nye struktur for erhvervsfremme.

Horsens hjemby for nyt erhvervskontor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce