Horsens Kommune har vist vejen i Danmark og er gået forrest i kampen mod halal-afgift


Horsens Kommune har vist vejen i Danmark og er gået forrest i kampen mod halal-afgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Steffen Daugaard, Brombærranken 9, Middelfart, folketingskandidat (DF) i Hedensted-kredsen
Billede
Læserbrev. 

Læserbrev: Alle taler om halal-afgift, men ingen gør noget ved det. Der er heldigvis masser af debat og offentlige tilkendegivelser, men skåret helt til benet kniber det noget med at se løsninger på problemet.

Er der et reelt problem? Eller er det lige meget?

Det er bestemt ikke lige meget! Halal-afgift er muslimsk "kirkeskat". Længere er den ikke.

Der er tale om store milliardbeløb, der betales år efter år til udbredelse af islam.

For snart mange år siden stoppede danske slagterier med at bearbejde svine- og oksekød på samme slagterier. Der var en større krise i dansk erhverv om emnet, og vanen tro løste vi det på salomonisk vis, for det er heldigvis den danske DNA. Vi løser problemerne.

Men halal-sagen kalder på større og mere ensartede løsninger i hele Europa. Her er allerede strømninger i gang for at få bugt med problemet, fordi det er et problem, også selvom "man" helst vil undgå emnet.

Således er enkeltlande gået ind i kampen imod halal-afgift, fordi man godt kan se, hvad det drejer sig om.

Horsens Kommune har vist vejen i Danmark og er gået forrest i kampen mod halal-afgift.

Det er dog ikke fair, at kommuner skal kæmpe den danske værdikamp alene, her må staten træde til. Det er til vores alles bedste.

Når vi som forbrugere handler flittigt, har vi styr på alt i det lokale supermarked: økologi, fibre, fedtindhold - alt er grundigt og synligt mærket, så den enkelte forbruger kan tage ansvar for eget forbrug og sundhed.

Anderledes vanskeligt bliver det, når talen kommer på halal-mærkning. Her er ikke specielt synlig mærkning. Man skal bruge lup for at finde mærkningen.

Er det fair? Bestemt ikke. Vi skal da som forbrugere vide, hvad vi køber og ikke mindst, hvad vi støtter. Jeg vil som forbruger ikke betale til udbredelsen af islam.

Kunne man forstille sig, at islamiske stater og borgere støtter den danske folkekirke og udbredelsen af den kristne tro? Næppe.

Naturligvis handler det også om økonomi og arbejdspladser, men på den lange bane er der behov for at gøre op med, at vi som forbrugere skal betale islamisk "kirkeskat" i form af halal-afgifter.

Løsningen er, at halal-certificerede produkter - også som medforarbejdning i andre produkter- skal være mærket så klart og tydeligt, at man som forbruger frit kan fravælge dette uden at bruge lup.

Samtidig bør staten hjælpe de danske kommuner, der endnu ikke har taget diskussionen om emnet.

I mange kommuner kan man tilvælge vegetarkost osv. Halal skal altså være et tilvalg. Man skal ønske det selv og ikke tvinges til at støtte og spise produkter, der er halal-mærkede.

Jeg vælger klart fra.

Vi skal da som forbrugere vide, hvad vi køber og ikke mindst, hvad vi støtter. Jeg vil som forbruger ikke betale til udbredelsen af islam.

Horsens Kommune har vist vejen i Danmark og er gået forrest i kampen mod halal-afgift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce