Virksomheder søges


Virksomheder søges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Lene Vestergaard , lv@hsfo.dk
Billede
Kommentar. 

Der er brug for en langsigtet indsats for nye arbejdspladser. Det går ellers rigtig godt i Horsens, men de senere år har vi bare ikke fokuseret tilstrækkelig på at tiltrække virksomheder og nye job.

Ser man bort fra virksomhedsflytninger internt i Horsens-området, er der ikke kommet meget nyt til de senere år. Det er selvfølgelig dejligt, når en virksomhed vælger at flytte nogle få kilometer over kommunegrænsen og ind i Horsens Kommune. Men erfaringsmæssigt er der lige så mange, der over tid flytter den anden vej.

Samfundet Horsens bør i et bredt samarbejde igangsætte en langsigtet og proaktiv indsats for at tiltrække indenlandske og udenlandske virksomheder og investeringer.

Det er flere år siden, at BusinessHorsens råbte vagt i gevær og endda tilbød at finansiere en del af indsatsen. Men toget holder stadig stille.

Det er nu, der er fremgang, og derfor er det nu, der bør smedes.

Og alle interesserede skal med om bordet. Fagbevægelsen, erhvervsorganisationerne, brancheforeninger, uddannelsesorganisationerne, kommunen og interesserede virksomheder. Og så skal satsningen forankres i erhvervsstrategien.

Hvis vi løfter i flok, kan vi sikre jobskabelsen på den lange bane. Det er faktisk også ganske sundt, hvis befolkningsvækst og erhvervsvækst udvikler sig parallelt.

Men det har de ikke gjort de seneste otte-ni år. Befolkningstallet er steget med næsten 9000 personer, mens antallet af arbejdspladser siden 2009 er faldet med ca. 1000 personer. Det går ganske vist den rigtige vej i øjeblikket. Siden 2013 har vi haft positiv vækst i beskæftigelsen, men i sammenligning med befolkningsudviklingen kun en langsom vækst.

 

 

Virksomheder søges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce