Ugens anbefalinger: Kunstmystik, drejetelefoner og vinyler

Jens Amtoft. Foto: Robert Wengler.

Ugens anbefalinger: Kunstmystik, drejetelefoner og vinyler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1. Hvor er kunsten blevet af?

Horsens: Vinterferien er over os. Skolerne holder vinterlukket, og ideelt set burde man spænde et par ski på fødderne og drøne ned ad bjergsiderne i de østrigske alper.

Men hvis ikke man er så heldig at have den mulighed, eller hvis det ikke har den store interesse, behøver vinterferien bestemt ikke at være kedelig.

Hvis jeg skal anbefale et par af de mange tilbud, vil jeg starte med at kigge nærmere på Horsens Kunstmuseum.

Alle dage i vinterferien kan man her komme på detektivjagt.

Problemet er, at en række detaljer tilsyneladende har forladt en del af museets kunstværker. Man skal derfor ud og undersøge værkerne for at finde ud af, hvor de forskellige detaljer hører hjemme.

Det er en perfekt anledning til at introducere sine børn for kunstens verden. Ifølge museet kan børn fra fem år og opefter få glæde af detektivjagten, og mon ikke også de voksne kan finde ud af at hjælpe til med at undersøge museets kunst.

2. Kassettebånd og drejeskiver
Der vil være tusindvis af lp'er, cd'er og andet musikalsk guf, fordelt på ikke færre end 80 meter borde i Sønderbro Kulturhus på Lindvigsvej på lørdag. Arkivfoto

Når man som undertegnede er vokset op med VHS-afspiller, drejeskivetelefon og kassettebåndoptager, bliver man indimellem grebet af forundring over, at yngre generationer ikke aner, hvad der er tale om.

Men i vinterferien går Industrimuseet teknik-amok. Her handler det om al den teknologi, vi for et øjeblik siden havde mellem hænderne dagligt, men som nu er forældet.

Børn kan få mulighed for at lære om kuglerammer og Sodastream, og for de lidt ældre kan der blive tale om et nostalgisk gensyn.

Alle hverdage er der gratis rundvisninger kl. 11 og 13, hvor man kan få lejlighed til selv at røre ved apparaterne, sætte film i et analogt kamera eller loade spil ind fra båndstation på en Commodore 64.

3. Jagt på vinyler

Jeg holder stadig holder fast i min gamle pladesamling og er derfor også indehaver af en brugbar pladespiller. Derfor er lørdagens plademesse lidt af et must. - og vinyler hitter jo stadig og er i klar fremgang.

Der vil være tusindvis af lp'er, cd'er og andet musikalsk guf, fordelt på ikke færre end 80 meter borde.

Plademessen finder i år sted i Sønderbro Kulturhus på Lindvigsvej. Den starter kl. 10 og varer frem til kl. 17.

Ugens anbefalinger: Kunstmystik, drejetelefoner og vinyler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce