Drop in-dåb og drop in-bryllup er nye fænomener, men hvorfor?


Drop in-dåb og drop in-bryllup er nye fænomener, men hvorfor?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Provst Annette Brounbjerg Bennedsgaard
Søren E. Alwan
Kommentar. 

Horsens-provst er nysgerrig efter at finde ud af, hvorfor det er blevet et stigende fænomen, at kirke afvikler dåb og bryllupper, uden der på forhånd er aftalt en tid til det.

De gør det på Sjælland, de gør det i Stokholm. Holder drop in bryllup og drop in-dåb. Jeg har aldrig været med til det selv, men jeg har læst mig til, at det eneste, man skal have med, er sit pas og sit cpr-nummer. Man kan naturligvis komme alene, men kan også komme sammen med andre.

Jeg er netop blevet kontaktet af én, der spørger, om vi ikke har drop in-dåb i Horsens. Det har vi aldrig haft. Og jeg er aldrig før blevet spurgt om det.

Vi er vant til at dåb, bryllup og konfirmation sker på en på forhånd bestemt dato. Så gad vide, hvorfor der er opstået drop in-tilbud? Og gad vide, hvorfor der er afsætning på det?

Hvad gør, at mennesker gerne vil døbes eller vies i kirken, men hellere med "drop in"-stilen end den velplanlagte kirkelige dåb/bryllup med "hele udtrækket"?

Forestillinger - og virkeligheden

Jeg har tænkt, at det lød lidt som et storbyfænomen. Og første gang jeg hørte om tilbuddet, forventede jeg egentlig, at det ville blive et flop, for hvem skulle dukke op til drop in-dåb eller drop in-bryllup. Men det viste sig, at jeg tog grundigt fejl. Jeg har lige surfet lidt på emnet og kan se, at det er et voksende fænomen både i Danmark og i udlandet.

Så lige nu er jeg supernysgerrig på at forstå, hvorfor i alverden det er attraktivt at komme til drop in?

Hvad gør, at mennesker gerne vil døbes eller vies i kirken, men hellere med "drop in"-stilen end den velplanlagte kirkelige dåb/bryllup med "hele udtrækket"?

I skrivende stund kan jeg ikke rigtig finde supergode argumenter for drop in. I hvert fald går min automatpilot straks i udbrud og fortæller, at det hele kan man jo allerede få i den dåb og det bryllup, vi kender.

Så skuffen er fuld af argumenter for, at det er rigtig godt sådan, som vi altid har gjort det. Og omvendt har jeg mange forestillinger om, at det bliver lidt discount og pølsefabriksagtig med sådan en drop in-dåbs dag.

Nu er der så bare virkeligheden. Den virkelighed, at der er mange mennesker, der allerede har stemt med fødderne. Har valgt drop in-dåb og -bryllup til. Derfor er min nysgerrighed vakt. Hvad er der mon på spil, når man gerne vil have en drop in-handling i kirken?

Hjælp mig - hvorfor

Lige nu er jeg i samtale med den ene, der har henvendt sig, for at blive klogere på sagen. Men måske er der nogen af jer, der selv ville være interesseret i en drop in-ting i kirken, eller kender nogen, der er det, der kunne gøre mig eller en af de mange præster her i Horsens Kommune klogere på sagen?

Hvorfor er det attraktivt med drop in-dåb? Eller omvendt, hvorfor er den klassiske dåb og det klassiske bryllup ikke lige sagen for dig?

I Netto vil de så gerne have, vi bliver lidt længere. I Folkekirken vil vi så gerne have, at vi som folk bevarer vores forbindelse til kirke og kristendom. Og vi synes i al beskedenhed at vi har verdens bedste varer på hylderne.

Dybde, retningssans, mening, eksistensvitaminer, tro, håb og kærlighed serveret til både dåb, konfirmation, bryllup og begravelse og et væld af dejlige gudstjenester.

Så hermed en invitation til at gøre mig og andre præstenørder/kirkenørder klogere på, hvad der gør det let eller svært at komme over kirkens dørtærskel - hvis man nu faktisk gerne vil det.

Måske ses vi til dåb, og måske bliver det drop in-dåb?

Drop in-dåb og drop in-bryllup er nye fænomener, men hvorfor?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce