Politisk rettesnor. DF har visioner for børnene


Politisk rettesnor. DF har visioner for børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikast-Brande debat. 

Læserbrev: Dansk Folkeparti har lavet en visionsplan for Ikast-Brande Kommune. Den strækker sig til 2030 og vil være vores politiske rettesnor de næste tre byrådsperioder.

Et af de vigtigste kerneområder i en kommune er børneområdet. Her er det vores vision, at vores børn bliver ansvarsfulde og selvstændige mennesker, som trives i fællesskabet.

Vi mener, forældrene har det overordnede ansvar for børnene. Derfor skal forældrene selv have lov at opdrage, forme og udvikle deres børn, men det er kommunens rolle at sikre de bedst mulige rammer. Både hvad angår dagplejer, vuggestuer, børnehaver, skoler og fritidsaktiviteter. Det er vores ambition, at alle børn skal have mulighed for at tilegne sig egenskaber, der gør dem i stand til at kunne stå på egne ben og blive selvstændige mennesker. Det vil vi opnå ved at investere mere i forebyggende indsatser så tidligt i børnenes liv som muligt. Her er vi inspireret af nobelprisvinderen James Heckman, der har påvist, at de bedste offentlige investeringer er dem, man laver så tidligt som muligt i et menneskes liv.

Vi har tillid til, at det ikke er politikerne, men forældrene og de fagprofessionelle, der er bedst egnede til at sikre kvalitet, udvikling og trivsel for børnene. Derfor stemte vi bl-a. for, at skolernes bestyrelser skulle have lov at udnytte paragraf 16b i folkeskoleloven for at sikre flere to-lærertimer og til gengæld afkorte skoledagen. Vi mener, at alle forandringer skal foregå i tæt dialog med familierne og aktørerne på børneområdet. Derfor vil vi lytte i respekt for de politiske handlemuligheder, vi har.

Politisk rettesnor. DF har visioner for børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce