Vi skal have opgraderet motorvejs-frakørslen ved Lund


Vi skal have opgraderet motorvejs-frakørslen ved Lund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Niels Peter Bøgballe, Emil Møllers Gade 2A, Horsens, byrådsmedlem (S), næstformand i plan og miljøudvalget, Andreas Boesen, Bygholm Åvænget

Billede
Horsens debat. 

Læserbrev: Horsens Kommune vokser i disse år i gennemsnit med 1000 borgere om året. Boliger og nye bydele skyder op i hele kommunen, og vi forstår godt, at så mange vælger at flytte til Horsens.

Det samme gør sig gældende med virksomheder. Flere virksomheder udvider markant, og nye flytter hertil. En erhvervsvenlig kommune med en god beliggenhed og adgang til uddannelse, forskning og arbejdskraft er en vigtig del af forklaringen.

Med så mange nye virksomheder og tilflyttere bliver der også flere varer og mennesker, der skal transporteres frem og tilbage. Det betyder mere trængsel og kø på vejene og mindre tid til det, der er vigtigt.

Horsens Byråd vedtog sidste år en ambitiøs plan for investeringer i infrastrukturen. Trafikplan 2030 omfatter investeringer for 900 mio. kr. i kommunens veje og cykelstier. Og det er nødvendigt.

De første projekter er allerede etableret, og krydsomlægninger og nye omfartsveje vil i de kommende år sikre en bedre trafikafvikling.

Én af de veje, der giver os og mange andre bilister hovedpine, er Silkeborgvej og motorvejsafkørslen ved Lund. Den nye afkørsel ved Hatting vil helt sikkert aflaste situationen ved Lund, men med den vækst Horsens er inde i, skal der andre løsninger til.

Vejdirektoratet er ansvarlig for motorvejsafkørsler, og vi er derfor afhængige af et samarbejde for at løse trafikudfordringerne ved Lund. Vejdirektoratet er netop gået i gang med at undersøge udvidelsen af motorvejen, og overvejelser om udvidelse af Lund-afkørslen er en del af arbejdet.

Socialdemokratiets ambition er at sikre mindre kø på Silkeborgvej ved motorvejsafkørslen ved Lund. Men vi skal investere klogt, rettidigt, og vi kan kun bruge pengene én gang. Vi har altså behov for at koordinere kommunens og Vejdirektoratets planer, før vi kan prioritere eventuelle anlægsmidler til projektet.

Derfor vil Socialdemokratiet hurtigst muligt rejse sagen i plan- og miljøudvalget for at sikre en tæt dialog med Vejdirektoratet omkring mulighederne for at opgradere motorvejsafkørslen ved Lund - men også ved Horsens Syd og Nord.

En udvidelse af Lundafkørslen vil ikke ændre på andre vigtige projekter i Trafikplan 2030 eller Socialdemokratiets ambition om en ny afkørsel ved Gedved.

Vi skal have opgraderet motorvejs-frakørslen ved Lund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce