Venstre vil hjælpe så mange som muligt til at være en del af flokken


Venstre vil hjælpe så mange som muligt til at være en del af flokken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ole Dahl Kristensen, byrådsmedlem i Horsens for Venstre, Brokhøjvej 36, Brædstrup
Mads Hansen
Horsens debat. 

Læserbrev: 30. maj skriver Niels Peter Bøgballe (S) om "Løb i job" i Horsens Folkeblad. Hvor er det dejligt, at nogen stiler op og forklarer, hvad Venstre mener. Jeg tænker, at vi godt selv kan håndtere det.

Interessant ville det være hvis N.P.B. brugte linjerne på at forklare, hvad Socialdemokraterne har af tanker om at bringe vores arbejdsledige i arbejde.

Venstre har et grundlæggende liberalt livssyn, "Mennesker trives bedst i frihed", men det skal kobles tæt sammen med "ansvar".

Venstre mener, det er ansvarligt, når den enkelte forpligtes til at forbedre sine kompetencer, jobfaglige, fysiske og også gerne sociale.

Jeg antager, at Socialdemokraterne er enige i, at det er absolutte krav, at arbejdsledige skal vedligeholde deres CV, skal være aktivt jobsøgende og deltage i de møder, som jobcentret indkalder til. En forpligtigelse, et ansvar, som den enkelte har.

I parallel til disse forpligtigelser er det så Venstres holdning, at den enkelte også skal tage et ansvar i forhold til at forbedre sin fysik og sin egen tryghed ved at indgå i et socialt netværk, f.eks. netværk, man er en del af på en arbejdsplads.

Det primære formål er, at det enkelte menneske har ret til et job, har ret til at være en del af en gruppe på en arbejdsplads, har ret til at have en bedre selvoplevet sundhedstilstand. Det var hele udgangspunktet; folk som er aktive, som har et job, og som indgår i et fællesskab, de har selv en oplevelse af at have det bedre end folk, som ikke indgår i et arbejdsfælleskab.

Må vi ikke hjælpe så mange som muligt til at være en del af flokken ved at give folk ansvar?

Hvis Socialdemokraterne, i forlængelse af Venstres ønsker om ansvar til de arbejdsledige, ønsker at diskutere sundhed på arbejdspladsen, så er jeg sikker på, at Venstre også er klar. Horsens Kommune er kommunens største arbejdsplads, og som i mange andre tilfælde er eksemplets magt ofte meget stor; lad os have en ambition om at være kommunens største røgfri arbejdsplads.

Det er mit indtryk, at Horsens Kommune har et meget varieret og sundt kosttilbud i kantinerne, jeg mener ikke, at kritik af dette hører hjemme på et politisk niveau, og hvis Socialdemokraterne mener, at kommunens ansatte har en udfordring omkring antallet af sygedage og fastholdelse i beskæftigelse, er det selvfølgelig noget, som vi i Venstre gerne vil være med til at tage ansvar for.

Om man kan etablere rammer og mulighed for fysisk aktivitet/træning som et tilbud til kommunens ansatte, er bestemt værd få kigget på.

Tænk, om vi kunne gå forrest og bidrage til forbedring af folkesundheden.

Det er et godt menneskesyn, og det er også liberalt.

Venstre vil hjælpe så mange som muligt til at være en del af flokken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce