Skæve debatter i lokal-tv


Skæve debatter i lokal-tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens debat. 

Læserbrev: TV Set og Sket har inviteret til debat op til kommunalvalget. Her kunne politikerne debattere om kommunens fremtid. Det lød jo godt, men der var en hage.

Taletiden var ekstremt ulige fordelt. Socialdemokratiet var repræsenteret i seks ud af syv debatter, mens de fleste partier måtte nøjes med en enkelt debat. Samtidig havde TV Set og Sket valgt temaerne, de enkelte partier skulle debattere.

I Enhedslisten kunne vi få lov at diskutere beskæftigelsespolitik. Det er selvfølgelig et centralt tema for Enhedslisten, og et område hvor vi har mange gode forslag. Så vores utilfredshed skyldes ikke skuffelse i forhold til det, vi måtte debattere, men at store temaer som økonomi og infrastruktur ikke var tilgængelige, da disse skulle klappes af mellem V og S. Enhedslisten ønsker ikke at blive stemplet som et niche-parti. Det kan vi heller ikke forestille os gælder for de øvrige mindre partier.

Det kan måske virke logisk at lade de store partier mødes i åben debat om centrale temaer. Men S og V stemmer oftest sammen i byrådssalen, og på vigtige områder som rådhusrokaden har Enhedslisten udgjort den reelle opposition i byrådet. Samtidig er det ofte fra de mindre partier, at der kommer alternative bud på udvikling af kommunen. For eksempel har Enhedslisten for nylig fremlagt en gennemarbejdet alternativ trafikplan for kommunen.

På grund af debatternes samlede slagside, hvor primært S og i mindre grad V fik markant overvægt af taletid, har vi i Enhedslisten besluttet ikke at deltage i debatterne. Vi så egentlig frem til at debattere beskæftigelsespolitik, men på baggrund af slagsiden har vi altså fravalgt denne debat.

Skæve debatter i lokal-tv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce