Regionsrådets formand i svar til DF'er: Sundhedsreformen er dårligt nyt for akuthospitalet i Horsens


Regionsrådets formand i svar til DF'er: Sundhedsreformen er dårligt nyt for akuthospitalet i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Anders Kühnau, Aarhus, regionsrådsformand (S) i Region Midtjylland
Foto: Axel Schütt
Horsens debat. 

Læserbrev: Steen Thomsen fra Dansk Folkeparti havde for nylig et indlæg i nærværende avis med overskriften "Sundhedsudspil er godt nyt for akuthospitalet i Horsens".

Argumentet er, at Horsens med regeringens udspil til en ny sundhedsreform er sikret et stærkt akuthospital i fremtiden. Påstanden er imidlertid uden hold i virkeligheden.

I juni forventes Sundhedsstyrelsen at komme med deres længe ventede udspil til fremtidens akutstruktur i Danmark. Her vil den statslige styrelse fastlægge, hvor de mener, der skal være akuthospitaler i fremtiden, og hvad de skal indeholde.

Planen vil således blive fremlagt efter et kommende folketingsvalg og efter, at regeringen forventeligt har indgået en aftale om en sundhedsreform med DF.

Hvis reformen bliver en realitet, vil de midtjyske regionsrådspolitikere blive fyret, og ejerskabet af sygehusene vil overgå fra regionen til staten.

Dermed vil der ikke være nogen folkevalgte politikere i Midtjylland til fortsat at kæmpe for et akuthospital i Horsens.

Hvis Sundhedsstyrelsens udspil således indeholder forslag om at forringe eller helt fjerne akutmodtagelsen i Horsens, vil staten således uden videre kunne gennemføre dette, for her er det Sundhedsstyrelsen, der svinger taktstokken - ikke regionsrådene, som vil være væk!

Derfor er sundhedsreformen ikke godt nyt for akuthospitalet i Horsens.

Steen Thomsen skaber helt unødig usikkerhed om regionsrådets opbakning til akuthospitalet i Horsens. Mig bekendt er der således et enigt regionsråd bag, at vi fortsat skal have et akuthospital i Horsens.

Dette underbygges af, at regionsrådet over de seneste år har bevilget mere end en mia. kr. til en udvidelse og ombygning af hospitalet, herunder en ny og udvidet akutafdeling. Vel at mærke af regionens egne penge!

Må jeg således minde Steen Thomsen om, at staten netop valgte ikke at afsætte en eneste krone til hospitalet i Horsens, da regeringen med Lars Løkke Rasmussen som sundhedsminister i sin tid delte statslige midler ud til nye supersygehuse i Danmark, herunder til Viborg, Skejby og Gødstrup i Midtjylland.

Dette var et tydeligt signal om, at staten ikke ønskede et stærkt akuthospital i Horsens.

At Horsens alligevel har fået det, kan alene tilskrives vedholdende og ambitiøse investeringer prioriteret af regionsrådet, som DF nu vil fjerne med den nye sundhedsreform.

Hvis reformen bliver en realitet, vil de midtjyske regionsrådspolitikere blive fyret, og ejerskabet af sygehusene vil overgå fra regionen til staten. Dermed vil der ikke være nogen folkevalgte politikere i Midtjylland til fortsat at kæmpe for et akuthospital i Horsens.

Regionsrådets formand i svar til DF'er: Sundhedsreformen er dårligt nyt for akuthospitalet i Horsens

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce