Læserbrev: Nej tak til udvidelse af Horsens Havn


Læserbrev: Nej tak til udvidelse af Horsens Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Gunnar Borg, Strandpromenaden 46, Horsens
Billede
Horsens debat. 

Læserbrev: Kombinationen af erhvervshavn og boligområde har fra sin spæde start været og vil altid være et problemfyldt område, og her tænkes specifikt på støjgener.

"Virksomhederne på havnen skaber 1600 arbejdspladser og genererer skatteindtægter for 115 mio. kr. om året. Havnen er altså en vigtig livsnerve for byen, som vi skal sørge for at fremtidssikre", udtaler havneformand Claus Kvist Hansen (DF) til Horsens Folkeblad 7. september.

Vi har også set annoncer for Horsens Havn, hvor de samme argumenter og tal anvendes.

Tiden må være inde til, at havneformanden dokumenterer de anførte tal her i avisen.

Tallene forekommer urealistiske og meget høje og kan derfor opfattes som markedsføring af en udvidelse af havnen.

Havnedirektør Claus Holm Christensen har da også tidligere udtalt til denne avis, at det er nødvendigt med en havneudvidelse østpå og længere ud i fjorden for at kompensere for den manglende omsætning på områderne, der er afgivet til beboelse.

Men fakta er, at Horsens Havn er en erhvervshavn med tung industri, som støjer og støver meget, hvilket blev bekræftet af, at havnedirektøren sikrede sig, at der blev støvet og støjet mindre under kongeskibets besøg for nylig.

Én af de meget støjende virksomheder på havnen håndterer sten og grus og burde slet ikke ligge så tæt på bebyggelse.

Området er omfattet af lokalplan 4-2009 og må ikke overskride en støjgrænse på 65dB(A) døgnet rundt.

I boligområderne på havnen og på nordsiden af Horsens Fjord må støjbidraget ifølge Miljøstyrelsens vejledning om ekstern støj fra firmaer ikke overskride mellem 35 og 45 db(A) - afhængig af dag og tidspunkt.

Støj er miljøforurening, og støj er ikke bare støj. Vedvarende og monotont støj er meget mere generende end andet og hænger ikke sammen med støjens målte styrke.

Støjen fra firmaerne på havnen generer et meget større område, end man forestiller sig, idet støjen kan forstærkes eller formindskes af vinden.

Desuden reflekterer vandspejlet effektivt støjen og er dermed en god transportør af støjen.

Det er havnedirektøren/firmaerne på Horsens Havn, der har ansvaret for at overholde de ovenfor nævnte støjgrænser, og det kan man godt sammenligne lidt med at sætte ræven til at vogte gæs.

Horsens Byråd vil have vækst, vækst, vækst, men jeg synes ikke, Horsens skal have vækst for enhver pris.

Er det en støjende erhvervshavn, man vil byde såvel beboere og gæster velkommen til Horsens med, når man kommer til byen fra østsiden? Nej, absolut ikke!

Skal Horsens også i fremtiden fastholde og udvikle tung industri på havnen, som ligger midt i byen? Nej, absolut ikke!

Dette indlæg er et wakeupcall fra en af områdets støjplagede borgere til byrådet, som i dette efterår skal behandle ny ejerstrategi for Horsens Havn.

Læserbrev: Nej tak til udvidelse af Horsens Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce