Læserbrev: Det er handlingerne der tæller


Læserbrev: Det er handlingerne der tæller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Horsens debat. 

Læserbrev: En strategi er smukke ord og drømme, som de fleste kan nikke til. Men strategien flytter ikke noget i sig selv. Det helt afgørende er handlingsplanerne.

Om kort tid skal byrådet i Horsens vedtage en ny erhvervsstrategi for de næste fire år. Arbejdet med strategien er indtil nu kørt efter bogen. Mange interessenter har været involveret. Processen er godkendt.

Det næste step er at sikre, at flest mulige interessenter også føler ejerskab og udtrykker begejstring over det endelige resultat. Her mangler vi fortsat en trykprøvning.

Men det helt essentielle er handlingerne. Hvem gør så hvad og hvornår, og hvilke ressourcer stilles til rådighed? Der skal penge og handlinger til, og nogen skal have ansvar for, at tingene sker.

Gode handlingsplaner samt den rigtige opgave- og ansvarsfordeling skaber succesen. Den klassiske fejl er underfinansiering, samt at det ikke klart bliver defineret, hvem der er ansvarlige, og så sker der intet. Manges ansvar er ingens ansvar.

I strategien ligger også ønsket om en ny erhvervsfortælling. Kommunen skal have en klar erhvervsprofil på samme måde, som man har en tydelig kulturprofil. Jeg kan ikke være mere enig.

I forslaget til erhvervsstrategi tales om "Danmarks laboratorium for anvendt teknologi". Det er nemlig det, som industribyen nu skal være kendt som. Det lyder ganske vist flot og meget akademisk, men det dur ikke.

Udtrykket er ikke kommunikerbart, og der dannes ikke umiddelbart et tydeligt billede på nethinden. Slet ikke på samme måde som kulturprofilen: Store koncerter.

Så her er stadig et stykke arbejde, som skal gøres. Men det vigtigste er, at erhvervsfortællingen bliver brugt offensivt i forsøget på at tiltrække og udvikle flere lokale arbejdspladser. For her er Horsens bagud på point. Antallet af arbejdspladser pr. indbygger er de senere år faldet bekymrende.

Læserbrev: Det er handlingerne der tæller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce