Kystvejsocialismen trives i Stensballe


Kystvejsocialismen trives i Stensballe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Henrik Nørgaard, Carit Etlars Vej 5, Horsens
FOTO: MORTEN PAPE
Horsens debat. 

Læserbrev: Kommentar til Uffe S. Jørgensen om "Nej til Horsens Havn"

Interessant indlæg i HF 19. maj fra kystvejsdelen af Stensballe, hvor den hårdt plagede grundejerforening på strandvejen lider under erhvervsaktiviteterne på havnen, som Jørgensen har 3,8 km til i bil - eller på cykel - og nok ca. tre km i luftlinje.

Jeg hoppede i kajakken og roede en dejlig tur ind i inderhavnen lørdag formiddag, hvor der var bemærkelsesværdigt stille og dejligt mellem industribygninger, lystsejlere og fragtskibe. Selvfølgelig er der stille i weekenden, og jeg formoder da også, at Jørgensen og konsorter særligt plages på hverdage.

Jeg kan konstatere, at der bygges mange nye boliger i området - en god del til huslejer, som det vil være forbeholdt velhavere fra Stensballe og lignende lokaliteter at kunne betale. Altså når millionvillaen er blevet solgt, og det kommende boligområde viser sig at være attraktivt for forstædernes beboere. Det kan nok antages, at noget af støjen stammer fra dette byggeri. I øvrigt melder Bech Gruppen og Arkitektgruppen ifølge Horsens Folkeblad om stor interesse for de kommende boliger.

Lige så interessant er det at fundere over den politiske observans i Stensballe og herunder sandsynligvis også på strandvejen. Alternativet, Enhedslisten og SF havde mildt sagt ikke et godt valg i 2017 i dette distrikt. Det havde til gengæld Konservative, Liberal Alliance og Venstre, som her lå langt over gennemsnittet for kommunen. Sandsynligvis er beboerne på strandvejen ikke så forskellige fra resten af distriktet - måske med undtagelse af bestyrelsen i grundejerforeningen med de klare erhvervsfjendske holdninger.

Hvad siger f.eks. K om erhvervspolitikken? "Hvis Horsens skal forsætte (ja, sådan staver de altså) som vækstkommune, er vi nød til at sikre gode forhold for virksomhederne i kommunen."

Hvad mon LA byder ind med? "Vi vil til hver tid tilbyde de bedste rammevilkår for det lokal erhvervsliv."

Og endelig viceborgmesteren fra V: "Horsens - Danmarks mest erhvervsvenlige kommune."

Er det da fordi, Jørgensen selv er pensionist eller offentligt ansat, at han generes ved at blive forstyrret i sin morgensøvn på hverdage fra kl. 7.00, hvor "den generende støj intensiveres"? Ifølge hans egne oplysninger arbejder han som en form for direktør hos LEGO. Men derfor kan manden selvfølgelig godt være en kystsocialist, som ønsker erhvervslivet ud af byen og måske endda helst til en helt anden kommune?

Kystvejsocialismen trives i Stensballe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce