Hvad er den skjulte dagsorden med at rive Langmarkskolen ned?


Hvad er den skjulte dagsorden med at rive Langmarkskolen ned?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ejgil Grøn Johansen, Valmuevej 30, Horsens
Billede
Horsens debat. 

Læserbrev: Sjældent er regeringens ghettoplaner blevet så godt modtaget, som her i Horsens. Pludselig giver de den "skjulte" dagsorden om nedrivning af Langmarkskolen et alibi. Da den jo ligger på byens bedste grund. I øjeblikket skal alt i kommunen gøres op i penge. At bevare er fordummende og gammeldags. Det er som om, kultur ikke betyder noget.

Ghettonavnet kom ind i regeringen i 2004, da finansloven skulle vedtages. Siden da er der hvert år skruet på stramningen af modtagelse af flygtninge samt strammet på ghettoplanen. Resultatet nu er nedrivning af velfungerende boliger og flytning af beboerne. Som om en flytning af et menneske straks gør det klogere og mere motiveret. Problemerne flytter altid med.

Når man ser, at de fleste af bygningerne i området omkring Sundparken skal bruges til "udviklingsområder", netop nu hvor de er blevet færdigrenoveret, tager jeg mig til hovedet, og når borgmesteren udtaler: at børnene på Langmarksskolen fortjener en bedre skole, så tænker jeg: hvor er borgmesteren henne? Han står på en rigtig flot, men slidt skole, der fungerer og er udvidet for få år siden. Og som har fået mange roser gennem årene, både for bygningerne, men også for det store arbejde, lærerne laver. Har han slet ingen føling for det bestående?

Men det hele handler om at få kabalen med flytning af Rådhuset og bygningen af Campus ved banegåden til at gå op. Det gør den nu, og så må Langmarksskolen lade livet. Og det passer åbenbart borgmesteren godt. Vi river ned og bygger op, vi river ned og bygger op. Når jeg hele tiden skriver borgmesteren, så er det fordi vi aldrig hører, de andre medlemmer af kommunalbestyrelsen komme med ytringer for eller imod. Det kunne for mange af os være godt at høre, om alle er så enige, som det lyder. Men når man kun ytrer sig op til valget, så er der ikke så stor chance for, at blive misforstået og man bliver stillet til ansvar.

Jeg synes - og det er der rigtig mange andre horsensianer, der synes. Frem med de ærlige beregninger, der ligger til grund for beslutningen. På de sociale medier er der stor opstandelse over beslutningen, men når det kommer til handling, er vi lige så lamme som kommunalbestyrelsen. Kom ud af busken og lad os vise, at vi ikke er enige i beslutningen.

Vi kan jo ikke ændre det, det er vedtaget; siger nogle..Jo, det kan ændres, og det skal ændres, og I har alle muligheder nu. Bak op om dette opråb, og når det kommer til valget af ny regering, så husk, hvem der hvert år har været skyld i alle disse stramninger.

Før de blå partier fik regeringsmagten i 2001, støttet af DF, var der ingen, der anede, at nogen i Horsens boede i en ghetto. Tænk på, hvilke bekymringer det har skabt for ganske almindelige mennesker i hele landet. Hvem har fået noget ud af det? Nedbrydningsfirmaerne og byggeriet.

Hvad er den skjulte dagsorden med at rive Langmarkskolen ned?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce