Hamskifte hos Venstre?


Hamskifte hos Venstre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Paw Amdisen, Hindbærhegnet 8, Horsens, byrådsmedlem (SF) i Horsens Kommune
Billede
Horsens debat. 

Læserbrev: Principielt bør man være glad, når politiske med- og modspillere kopierer ens politik.

Venstres Martin Ravn har således hen over sommeren i læserbreve slået til lyd for en række grønne tiltag i Horsens Kommune.

Mange af dem er i tråd med, hvad vi i SF i mange år har arbejdet for at sætte på den kommunale dagsorden.

Eksempelvis visioner om Horsens som plastikfri kommune med fokus på at udfase mikroplast i den kommunale drift og fremtidssikring af drikkevand gennem et påbud om økologisk drift på kommunens indvindingsområder.

I sit seneste læserbrev lufter Martin Ravn en idé om at plante 1000 træer i byen, men som jeg læser det, skal det ske på bekostning af grønne tage og begrønning af nybyggerier, som der ellers er klimamæssige og andre gode argumenter for at fastholde en ambition om.

Så det er vel et skridt frem og et skridt tilbage for den grønne dagsorden.

Bent Riis føler sig i en kommentar i Horsens Folkeblad (6. august) overbevist om Martin Ravns nye, grønne sindelag.

Jeg er mere skeptisk. Ikke mindst i lyset af den massive "greenwashing", som V landspolitisk har gang i efter miljøkatastrofen Esben Lunde Larsen og den mest kulsorte overhaling af klima- og miljøpolitikken i nyere dansk historie, som blev sat i gang efter regeringsskiftet i 2015.

Der skal mere end et farveskifte af partilogo og et par læserbreve i Horsens Folkeblad til for at overbevise mig om V som grønt parti i Danmark og i Horsens Kommune.

Selvfølgelig håber jeg, der er tale om et ægte hamskifte, for vi har virkelig brug for et grønt kursskifte lokalt, nationalt og globalt.

Et af de største bidrag til en ændret klimakurs for Horsens er en omlægning af varmeforsyningen fra fossile brændsler som olie og naturgas.

Her har V sammen med DF for nylig været med til at stille spørgsmålstegn ved den videre udrulning af fjernvarme i Horsens. Hvad forestiller man sig her?

En kollektiv og mere bæredygtig varmeforsyning er en forudsætning for, at vi som kommune kan nå de ambitiøse klimamål, som Horsens Kommune bl.a. på SF's foranledning har sat sig.

Og her batter 1000 nye træer i byen ikke det store.

Hvad angår Martin Ravns opbakning til, at vi får omlagt kommunens indvindingsområder til økologisk drift, kan man allerede se, at baglandet vunder sig i Horsens Folkeblad.

På den baggrund bliver det spændende at se, om V kan fastholde ideen ind i de kommende budgetforhandlinger.

Som næstformand i Horsens Vand er der også gode og direkte muligheder for at presse på for en øget drikkevandsbeskyttelse i Horsens Kommune for Martin Ravn. Så der er ingen grund til at vente.

I SF vil vi i hvert fald vanen tro møde op til årets budgetforhandlinger med klare grønne ambitioner, og det vil glæde mig, hvis V nu også er med på den dagsorden.

Hamskifte hos Venstre?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce