Det støjer - så vi siger nej til en større Horsens Havn


Det støjer - så vi siger nej til en større Horsens Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Uffe Sander Jørgensen, Stensballe Strandvej 42, Horsens, formand for Grundejerforeningen Stensballe Strandvej Vest
Morten Pape
Horsens debat. 

Læserbrev: Ja, det er træls, når naboen larmer, som formanden for DI, Carsten Wengel skriver 8. maj i Horsens Folkeblad.

Om det skyldes høj musik eller noget andet, er i den forbindelse underordnet. Støj er generende.

Med naboen er det måske noget, der sker en gang imellem. Men er "naboen" en virksomhed, kan det være et dagligt tilbagevendende fænomen. Problemet er, at man ved en generende støj fra naboen i sidste ende kan ringe til politiet og få dem til at reagere. Når støjen kommer fra en virksomhed, i dette tilfælde Horsens Havn, er det desværre en helt anden snak. Her er det en årelang og meget hård kamp for at få dæmpet støjen.

Faktum er at havnen allerede skaber en generende støj for mange mennesker - og støjen er desværre kun blevet meget værre, siden Horsens Havn sidst blev udvidet. Støjen er generende for mange, som slet ikke bor tæt ved havnen. Stensballe ligger f.eks. mere end to km væk fra havnen, men her høres støjen fra havnen dagligt, da denne nemt og ubesværet vandrer over vand.

Den generende støj starter ofte omkring kl. 5.30, men bliver fra kl. 7.00 intensiveret, og resten af dagen er der støj af varierende styrke. Nogle gange bliver der losset hele natten. Det betyder en kørende kran og derudover ofte høje bump, når kranen eller lasten rammer mod skibets skrog. I weekenden er der som regel ikke produktion fra virksomhederne på havnen, men det ændrer ikke på, at der losses skibe. Dette kan foregå 24 timer i døgnet - 7 dage om ugen.

Som sagt er det - og har det været - en årelang kamp at kæmpe mod disse støjgener. Eksempelvis har kranen (ejet af Horsens Havn), der losser sten, larmet for meget i flere år. For meget i den helt bogstavelige forstand, at den larmede mere, end reglerne tillod. Alligevel har det taget mere end to år at få stoppet. Kranen er nu erstattet af en, som larmer mindre.

Vi vil også fremadrettet kæmpe kampen for at få minimeret den generende støj og ser absolut ingen fornuft i at udvide et allerede støjende industriområde midt i Horsens by. Det vil skabe endnu mere generende støj for mange - langt fra havnen. En udvidelse vil betyde, at havnen "flytter ud og tættere på", og det er der rigtig mange, som ikke har interesse i!

Så det er muligt, at der skal tages hensyn til virksomhederne på havnen (hvilket vi som udgangspunkt ikke er uenige i).

Men det er vel mindst lige så vigtigt, at der tages hensyn til borgerne i byen, og at man tager hånd om de støjgener, der allerede eksisterer. Et "undskyld vi larmer" er svært at bruge til noget, når problemet opstår dagligt.

En udvidelse af havnen er derfor på ingen måde noget, vi kan støtte. Der er mere end rigelig støj allerede. Vi mener, der er behov for en konstruktiv dialog om havnens fremtidige udvikling, både i det private og virksomhedsmæssige perspektiv, således at vi tilsikre alles interesser for vores dejlige by.

Det støjer - så vi siger nej til en større Horsens Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce