Farvel til "en sand radikal kriger"

Ejnar Korsgaard. Arkivfoto

Farvel til "en sand radikal kriger"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odder: Medlem af bestyrelsen i Radikale Venstre Odder Niels Rasmus Jensen, Odder, har indsendt mindeord om Ejnar Korsgaard, Odder, der blev 64 år:

Ejnar Korsgaard blev medlem af den radikale vælgerforening i Odder i foråret 2000 og var en sand radikal kriger, der hurtigt engagerede sig i det politiske og organisatoriske arbejde i partiet på flere niveauer. Han var i mange år medlem af lokalforeningens bestyrelse og i flere perioder formand for opstillingskredsen Odder, Samsø og Skanderborg.

Han var også medlem af den radikale hovedbestyrelse og bestyrelsen for Østjyllands storkreds og regionsbestyrelsen. Så sent som i efteråret 2018 deltog han i partiets landsmøde på Nyborg Strand.

Ejnar var en ildsjæl på flere områder, og især natur og miljø samt kunst og kultur havde hans bevågenhed. Derfor var det en særlig glæde for ham at blive udpeget til kommunens kunstudvalg efter byrådsvalget i 2009 og igen i 2013.

Han satte sit eget præg på kunstudvalgets arbejde. Jeg mindes den flotte udstilling med ikoner fra Rumænien i Pakhuset, som blev noget af et tilløbsstykke med en formidabel åbningsreception 25. februar 2012, hvor Ejnar havde fået fat i biskoppen for den rumænsk-ortodokse kirke i Nordeuropa til at åbne udstillingen. Han optrådte i fuldt ornat med hue og bispestav. Ejnar var også aktiv som kampagneleder ved de to byrådsvalg i 2013 og 2017, hvor han kunne glæde sig over radikal fremgang og valg af Kresten Bjerre til byrådet.

Trods alvorlig sygdom, som Ejnar kæmpede med de sidste par år, var han stadig aktiv i partiet, selv om han besluttede at trække sig fra sine tillidsposter i foråret 2018.

Men til sidst "spillede klaveret ikke længere", som han selv formulerede det, og Ejnar sov stille ind på Sct. Maria Hospice i Vejle omgivet af sin nærmeste familie.

Vi skylder ham megen tak for hans utrættelige indsats for partiet og mindes ham som en god ven. Æret være hans minde.

Farvel til "en sand radikal kriger"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce