Sommer. Hvad er en "rigtig" ferie for børn?


Sommer. Hvad er en "rigtig" ferie for børn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerferietid er ensbetydende med en del voksne, der vrider hænder og bider negle. Fordi de ikke har midlerne til at give deres børn den "rigtige" ferieoplevelse. Mange voksne skammer sig måske ligefrem over ikke at have råd til dyre rejser.

Men er det dybest det vilde ferieudskejelser, vores børn sukker efter at få?

De seneste år har min datter og jeg været på camping på dejlige Langeland. Men jeg gik med en ulmende følelse af, at det ikke var (godt) nok.

Lige dele skilsmisse-barn-skal-ikke-lide-nød og det-er-for-tamt-med-camping kørte rundt i min tankeblender. Skubbet lidt på vej af min datters fablen om flyrejser. Ikke at det var hendes ord, der blev tungen på vægtskålen, men jeg endte med at falde i flyfælden denne sommer. Investerede i en uges solgaranti i den tro, at jeg nu havde serveret det ypperste feriemåltid for mit 12-årige afkom.

Og dejligt var det. 37 grader i skyggen og ren afslapning. Men den særlige magi, jeg havde forventet at mærke under parasollen, indfandt sig aldrig helt.

Måske fordi jeg tog af sted med bekymringer i baghovedet. Måske arvingens begyndende præpubertære opførsel var en del af årsagen til, at det ikke gik helt, som jeg havde drømt om. Lige meget hvad så indrømmer jeg blankt, at skuffelsen over fraværet af ferie-kick gnavede i mig. For slet ikke at tale om følelsen af at være lidt til grin for mine egne penge.

Det ændrede sig heldigvis, men på en anden måde, end jeg havde kunnet forudse.

Vi tog på camping. En halv time fra, hvor vi bor. Ikke noget fancy. Bare vores lille iglotelt.

Efter turen ud i sommerlandet føler jeg mig ikke længere snydt for ferie-euforien. Jeg har oplevet ægte ferieglæde og fået skåret ud i pap, hvad der for min datter er en dejlig ferie.

"Mor, jeg synes egentlig, at den bedste måde at holde ferie på, er ved at være på camping", slog fast, at det ikke handler om tax-free shopping og parasailing for, at ferien er god og rigtig.

Telt og luftmadrasser kan åbenbart noget. Det døgn, vi tilbragte på campingpladsen, føltes som en vidunderlig evighed. Her mærkede vi begge, den ægte følelse af at være nede i gear. Det var ikke meget, jeg så til min datter. Hun tjekkede ind og ud efter forgodtbefindende og var glad.

Turen sydpå? Det bedste ved den var vist tanken om den, før den fandt sted. En ny campingekspedition er derimod blevet vendt mange gange og nu endegyldigt besluttet.

Hvis jeg ender med at investere i et fem-stjernet telt, er det ene og alene for min egen skyld. Min datter vil bare gerne være - med sand mellem tæerne og lov til at være oppe så længe, som hun har lyst til.

Sommer. Hvad er en "rigtig" ferie for børn?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce