Sådan kommer du ind i byggebranchen


Sådan kommer du ind i byggebranchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggebranchen skriger på arbedskraft. I den fynske alene er 1,3 arbejdspladser blevet besat om dagen siden nytår.

I hele Danmark går det fremad for byggebranchen. På Fyn er der opstået et samarbejde mellem de 10 fynske kommuner, hvor skal der findes flere ansatte til byggebranchen, der har brug for hjælp. I år er beskæftigelsen øget med 1,3 person om dagen i den fynske byggebranche, ledigheden er lig med nul, og der er tale om et regulært boom, hvor der kun bliver brug for mere hjælp de kommende år. Samarbejdet er mundet ud i Byg til Vækst, der laver aftaler med dem, der står for de største anlægsprojekter. Aftalerne går ofte ud på at sørge for, at der kommer lærepladser, praktikpladser og lignende, så ledige kan komme ind i branchen, selv om det ikke er byggeri, de har erfaring med. Byg til Vækst holder også oplæg og gav torsdag sammen med PH Byg og 3F deres bud på, hvordan man får en fod indenfor til flere ledige fra Faaborg-Midtfyn.

1 Man skal tage ud og opsøge virksomheden. Det kan betale sig at møde op fysisk i stedet for at sende en skriftlig ansøgning, der nemt kan ende mellem to andre. Det kan sagtens være, at man gentagne gange møder chefer, der har 1000 ting om ørerne, men ofte kan det gode indtryk ansigt til ansigt føre til et job, praktikplads eller lignende.

2 Uddannelse betaler sig. Det er måske ikke det største ønske for alle, hvis man er oppe i årene, men man har væsentligt bedre muligheder, hvis man er uddannet. En uddannelse behøver til gengæld ikke at tage flere år, men kan tage helt ned til måneder.  Et kort AMU-kursus eller en 6-ugers "snusepraktik" kan gøre en stor forskel på, om man er kvalificeret nok til at komme ind i branchen.

3 Vis du vil det. Noget af det, der er vigtigt i branchen, er, at når man først kommer ud på byggepladsen, skal man gøre det tydeligt, at man har lyst til at gøre en indsats og blive god til det. Det er sådan noget, der fører til lære- og praktikpladser eller efterfølgende fastansættelse.

4 Vær omstillingsparat. Arbejder man med byggeri, gælder der lidt andre regler end i kontorbranchen. Er man færdig med et stort byggeri, er det ikke sikkert, der er et nyt klar. Der skal nok komme noget, men det kan godt være, der går flere uger, hvor der ikke er arbejde, og det kan godt være, man skal køre 30 kilometer i den modsatte retning, når man starter igen.

5 Giv det et skud. Det kan lyde rigtig hårdt at arbejde på en byggeplads. Men det er ikke nødvendigvis så slemt, som man kan forestille sig det. Kraner og lignende står for at løfte de store læs, og der er brug for folk der har et hoved skruet på, så det passer godt sammen med hænderne. Man kan altid prøve det.

Sådan kommer du ind i byggebranchen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce