OFF-leder om succes: - Kig ikke for meget på målstregen


OFF-leder om succes: - Kig ikke for meget på målstregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden 2009 har Birgitte Sabina Weinberger stået i spidsen for Odense Filmfestival, måske bedre kendt som OFF. Med et hvert år stigende antal gæster går det fortsat fremad for kortfilmfestivalen og dens 39-årige leder. Men hvorfor?

Meget er sket siden 1975, hvor Odense International Film Festival - dengang kaldet "Den Internationale Eventyrfestival" grundet sit altoverskyggende fokus på animationsfilm - løb af stablen for første gang. I dag er det 39-årige Birgitte Sabine Weinberger, der som kunstnerisk og administrativ leder står med ansvaret for Danmarks ældste filmfestival, og det har hun de sidste otte år haft stor succes med.

Eksempelvis kan OFF kan som landets første og eneste filmfestival kalde sig Oscar-kvalificerende, idet festivalens prisvindere sendes direkte videre til Academy Awards-komitéen på den anden side af Atlanten.

Certificeringen synes symptomatisk for festivalens ambitioner, der med inddragelsen af en årlig festival-profil (i år Lisbeth Wullf og Rasmus Botoft) og et væld af besøgende branchestjerner (sidste år Pixar-mesteren Pete Doctor, i 2012 den livslange Stanley Kubrick-producer Jan Harlan) vidner om Birgitte Sabine Weinbergers gennemslagskraft som festivalleder. Vi spurgte hende, hvad hun gør - og hvordan hun gør det så godt.

1

Grib mulighederne

Birgitte Sabina Weinberger har siden 2009 været både kunsterisk og administrativ leder for kortfilmfestivalen OFF. Arkivfoto: Mikkel Toke Grønkjær.

Det her er faktisk mit første "voksenjob" efter mit færdiggjorte studie på SDU, så jeg har ikke så meget andet at sammenligne med. Men noget, jeg vil opfordre alle til, er at gå med turban, så man gribe de appelsiner, der måtte falde ned fra træerne. Med andre ord: Vær åben for de muligheder, der byder sig. Det har jeg i hvert fald været.

2

Tag et valg ad gangen

Man skal give sig selv lov til at blive klogere og vælge den idé, der virker bedst nu og her, i stedet for at fokusere så meget på målstregen. Mange af mine praktikanter er så fikseret på målet og resultatet, at de glemmer processen og det at være en dynamisk medspiller i de ting, vi laver. Selv har jeg ikke haft nogen karriereplan overhovedet, men taget én beslutning ad gangen, og det har bragt mig hertil.

3

Byg fundamentet

Min erfaring er, at det betaler sig at lave kagebunden, inden man laver kransekagen. På OFF har vi bygget tingene op nedefra i et fornuftigt tempo, og pludselig står man altså stærkt. Oscar-certificeringen er resultatet af en lang vandring, og de årlige festivalprofilerne er et forsøg sikre, at vi aldrig gror fast og gentager os selv.

4

Vær åben og lyt

Selvfølgelig skal man være i stand til både at værne om og udvide sit netværk, men vi taler ofte om "networking" som noget, vi kan sætte på formel. Egentlig handler det jo bare om oprigtighed og om at opføre sig ordentligt. Når jeg er til netværksarrangementer, er jeg faktisk altid ret dårlig, og så ender jeg med at krybe op i baren. Jeg tror, det handler om at være tro mod sig selv. At være åben for dem, man snakker med, og ikke mindst lytte til dem.

OFF-leder om succes: - Kig ikke for meget på målstregen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce