Generationsskifte har foreløbigt taget 11 år


Generationsskifte har foreløbigt taget 11 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En succesfuld overdragelse fra far til søn har været stærkt medvirkende til, at brugskunstvirksomheden Ib Laursen ApS fra Ribe har kunnet speede aktiviteterne op og øge både omsætning og årsresultat.

Direktør Peter Laursen arbejdede fra 1997 til 2003 i Asien, hvor han først var i handelsafdelingen på den danske ambassade i Beijing og senere hos ISS i Hong Kong og Malaysia. I 2003 vendte han tilbage til Ribe for at være tættere på familien, og var i faderens virksomhed fra 2003-2006, inden generationsskiftet gik i gang. 

Bag succesen ligger der en nøje planlagt virksomhedsoverdragelse fra far til søn, og direktør Peter Laursen giver her fem bud på, hvad der ligger bag et succesfuldt generationsskifte.

1
Peter Laursen har siden 2007 haft titel af adm. direktør hos brugskunstvirksomheden Ib Laursen ApS i Ribe, hvor man i en årrække har foretaget et succesfuldt generationsskifte. Foto: Hans Christian Gabelgaard

Start på et generationsskifte så tidligt som muligt. Jo før man går i gang, jo mere kan man vokse med skiftet og ikke blive kastet ud i noget, man ikke ved hvad er. Samtidig kan man selv være med til at præge den udvikling, firmaet har, være med til at vækste og dermed tjene flere penge til at afdrage hurtigere. Man kan selv bestemme, hvor lang tid det skal tage.

2

Vær enige om, hvordan det skal foregå. Det handler om forventningsafstemning i forhold til, hvilke ansvarsområder man har. Hvor starter vi og hvor skal vi hen, og selv om vi startede vores generationsskifte i 2006, så er vi faktisk ikke helt færdige endnu. Det er en beslutning vi har taget, fordi min far gerne vil beholde en andel i firmaet. Den har han stadig, men den beslutning vi tog i 2006 gik på, at skiftet skulle køre glidende indtil 2012, indtil vi ramte de aftalte andele. Og det har vi overholdt.

3

Den største udfordring for mig har været at træde ind i rollen som leder af virksomheden. Min far har jo siddet her i rigtigt mange år siden starten i 1971, så at skulle overtage den rolle og være parat til at tage ansvar og lederskab, det var en udfordring. Der var i starten svært for nogle at vide, hvem der var chef, og det fik vi måske ikke defineret ordentligt overfor medarbejderne, men det er på plads nu.

4

Den største ændring, siden jeg blev direktør, har været udviklingen. Jeg satte meget i gang i forhold til, hvad mine forældre gjorde. Det gjorde jeg hurtigt, så vi er vokset meget, mens jeg har været her. De havde måske nået et mæthedspunkt, og så kom jeg med frisk energi og lysten til at udvikle firmaet endnu mere.

5

Få noget rigtig god vejledning fra revisor, bank og advokat. Hvordan griber man det her an, hvad har vi, hvor skal vi hen og hvad mangler vi? Skal vi gøre brug af folk udefra, eller har vi dem i vores egen organisation. Vi har gjort brug af dygtige medarbejde, men overvejelserne er vigtige.

Generationsskifte har foreløbigt taget 11 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce