Pianisten Ole-Peter: Nyder at skabe stemning og fest

Ole-Peter Jørgensen har spillet til fester, siden han var 14 år. Nu fylder han 70 år og han synes stadig, det er en fornøjelse at spille til fester. Arkivfoto: Torben Glyum

Pianisten Ole-Peter: Nyder at skabe stemning og fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ole-Peter Jørgensen, pianisten, klaverstemmeren og klaverbyggeren fra Vejle, fylder 70 år fredag 6. april

Vejle: - Mit arbejde er min hobby. Jeg nyder at møde mennesker, spille og skabe fest.

Ole-Peter Jørgensen elsker at sprede stemning og fest. Han er et kendt ansigt fra sine mange år som pianist, klaverbygger og klaverstemmer i Vejle. Fredag 6. april fylder han 70 år.

Han er lige vendt hjem til ægtefællen Inga og eftermiddagskaffen efter at have stemt klaverer og flygler. I går spillede han til en 80 års fødselsdag i Vrigsted, og resten af året er kalenderen godt fyldt med spillejob.

- Nu begynder jeg at spille til guldbryllup hos par, hvor jeg også spillede til bryllup, fortæller han med et smil.

Ole-Peter Jørgensen øver sig hver dag for at holde sig i form som pianist. Han stemmer også gerne dagligt for at holde motorikken og håndværket i orden.

Min mors yndlingsmelodi var "Bacarolle" fra Hofmanns Eventyr af Offenbach. Den smukke melodi er en del af mit repertoire, og jeg tænker på hende, når jeg spiller den.
Ole-Peter Jørgensen
Udlært hos Brdr. Caspersen
Ole-Peter Jørgensen er uddannet klaverbygger og klaverstemmer. Han var 15 år, da han i 1963 kom i lære hos Brdr. Caspersen i Aarhus. Dengang var der otte danske pianofabrikker, der altid manglede lærlinge og var gode uddannelsessteder. Nu er der ingen tilbage, og der bliver kun uddannet få i branchen.I løbet af den fire-årige uddannelse skulle han bygge seks klaverer, det sjette og sidste, et pianette i palisander, var hans svendestykke.

Ole-Peter Jørgensen er i dag den eneste i branchen, der stadig mestrer håndværket, den gammeldags franske håndpolering.

Han var 14 år, da han første gang overtog et spillejob fra navnkundige Elmo Pedersen. Han spillede til en fødselsdag på det daværende Hotel Australia, og siden har han haft tusindvis af spillejob på danserestauranter, i forsamlingshuse, på kroer og hoteller ved firma- og familiefester. Han spiller også gerne til sangeftermiddage på plejehjem.

Anekdoter om sit liv

For nylig holdt Ole-Peter Jørgensen foredrag om sit liv i Byhistorisk Selskab på Vejle Stadsarkiv, hvor foredragssalen var propfyldt, og fællessangen klingede fint i de historiske rammer.

- Jeg er begyndt at fortælle anekdoter fra mit liv, når jeg spiller til sangeftermiddag på plejehjem. Jeg fortæller f.eks. om, da jeg spillede til Kathrines 95 års fødselsdag og spurgte, om jeg skulle komme igen om fem år, når hun fyldte 100 år. Hun replicerede: "Du ser da sund og rask ud, så det skal du nok kunne klare", fortæller Ole-Peter Jørgensen med glimt i øjet.

Hans bedstefar købte i 1925 et Hornung & Møller-klaver til Ole-Peter Jørgensens mor, der dengang var ni år. Bedstefar banede således vejen for barnebarnets livsgerning med musikken.

- Min mors yndlingsmelodi var "Bacarolle" fra Hofmanns Eventyr af Offenbach. Den smukke melodi er en del af mit repertoire, og jeg tænker på hende, når jeg spiller den. Jeg spiller også ofte "Glemmer du" af Kai Normann Andersen, den kan alle synge med på. Det er altid en fornøjelse at opleve, at musik og sang tænder glæde, siger Ole-Peter Jørgensen.

For lidt hjemme hos Inga

Den charmerende musiker og klaverstemmer har en stor fast kundekreds i Trekantområdet. Han har også kunder i Ribe, Skjern, Ringkøbing og på Fanø. Han passer flygler og klaverer på områdets musikskoler og højskoler, og han servicerer Vejle Musikteater, Horsens Ny Teater og Fredericia Teater.

- Jeg synes, jeg har haft og stadig har et godt liv. Jeg nyder at komme ud og spille til fest. Det eneste, jeg kan fortryde, er at jeg har været for lidt hjemme hos Inga og børnene. Jeg kunne ikke have klaret mit arbejde uden Ingas støtte. Hun har passet telefon og regnskab og alting herhjemme, så jeg kunne passe mit. Jeg er stadig for lidt hjemme hos Inga, siger Ole-Peter Jørgensen.

Inga og han mødtes i sin tid på Røde Mølle, hvor han havde spillejob ved siden af sit faste arbejde. De blev gift i 1972 og har siden boet på Uhrhøj.

Det gør ham glad at vide, at datteren Tina Nordstrand Jørgensen er gået ind i branchen og udlært hos sin far. Det fine gamle håndværk bliver således i familien. Sønnen, Michael, er mekaniker og bor i Nr. Vilstrup med sin familie, og Ole-Peter er bedstefar til fire, to piger og to drenge.

Pianisten Ole-Peter: Nyder at skabe stemning og fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce