Motorvejen, den digitale, skal udvides


Motorvejen, den digitale, skal udvides

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Ole Dahl Kristensen (V), Brokhøjvej 36, Brædstrup, byrådskandidat
Billede
Brædstrup debat. 

Læserbrev: Bredbånd og mobilnetværket, det er dagens digitale motorveje, og den del af infrastrukturen skal på plads nu.

Der diskuteres udflytning af arbejdspladser, der diskuteres balance mellem større byer og mindre by-samfund. For mig handler det om at sikre, at flest mulig har så god og bred en adgang til bredbåndsnettet som muligt.

Hvis vi ønsker at vores lokale bosætningsområder skal være interessante for tilflyttere, skal der være rig adgang til internettet, og samtidig skal mobilnettet have en dækningskvalitet, der gør, at vi kan komme i kontakt med hinanden.

Vi ved, at familien kræver god net-forbindelse - til film, der skal streames, til adgang til nyheder på nettet, til adgang til de sociale medier og ikke mindst til arbejdsrelaterede aktiviteter.

Hvis vi ønsker, at folk skal bosætte sig i vores landdistrikter, er vi nødt til at sørge for, at forbindelserne er i orden. Iværksættere og mindre virksomheder kan søge billigere lejemål i oplandsbyerne, men deres behov for kontakt til kunder og leverandører er lige så stort som alle andres.

De skal have en digital infrastruktur, der modsvarer det moderne samfund, vi lever i.

Det er Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, der er det ansvarlige ministerium for mobilantenner og den digitale bredbåndsstruktur.

De udbudsrunder, staten gennem tiden har lavet på opstilling af master (reelt retten til at sælge mobiltelefon-abonnementer), til de forskellige teleudbydere har skabt store indkomster til staten og formodentligt gode indtægter til tele-udbyderne.

En del af de indtægter bør geninvesteres i en udbygning af mobil-nettet, og fremtidige rettigheder til opstilling og drift af master bør kobles tæt sammen med pligt til at sikre forsyningssikkerhed til alle. 

Motorvejen, den digitale, skal udvides

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce