Uenige om skilsmisse: 69-årig dømt for at tæske sin kone med en ledning


Uenige om skilsmisse: 69-årig dømt for at tæske sin kone med en ledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om en skilsmisse udløste mindst 10 slag med en ledning lillejuleaften sidste år. Manden nægter sig skyldig og ankede dommen.

Brædstrup: En 69-årig mand fra Brædstrup-egnen ankede på stedet sin dom på 50 dages betinget fængsel, da han mandag eftermiddag blev kendt skyldig i vold mod sin hustru ved Retten i Horsens.

Han er dømt for at have slået hende med en ledning på ben og arm mindst 10 gange. Et forhold, han pure nægtede under retsmødet.

Men retten troede på hans hustru, der forklarede, at hun lå i sin seng om morgenen 23. december sidste år, da han pludselig kom ind på værelset og gav sig til at tæske løs på hende med en ledning.

Han blev dog ikke dømt efter den grove voldsparagraf 245, han var tiltalt efter. I stedet blev han dømt efter den mildere voldsparagraf og slap med en betinget straf og 60 timers samfundstjeneste.

Uenighed om skilsmisse

Angiveligt var det uenighed om en skilsmisse, der udløste episoden.

Den 69-årige mand forklarede i retten, at han ville skilles fra sin udenlandske hustru, men han nægtede at have forsøgt at tvinge hende til at underskrive skilsmissepapirerne.

I stedet fastholdt han, at han lillejuleaften om morgenen var på vej på arbejde, da hun kom ind i køkkenet og fulgte efter ham ud til bilen:

- Hun sagde: "Jeg kan godt lide dig, men du kan ikke lide mig". Jeg sagde, at det må vi snakke om senere, og så gik jeg ind i bilen og kørte på arbejde. Da jeg kom hjem fra arbejde, var hun flyttet. Hun havde ikke en gang lagt en seddel, men alle hendes ting var væk. Det kom bag på mig, for normalt snakker man jo lige om tingene, forklarede han.

Han havde ikke noget bud på, hvor de mærker efter slag, som hustruen havde på arm og ben, kom fra og mente ikke, at de på noget tidspunkt havde været uvenner

Hun ville ikke skilles

Hustruen forklarede under sin vidneforklaring, at hun i november rejste på ferie i sit hjemland. Men inden hun tog afsted, meddelte manden, at han ville skilles og ønskede, at hun skulle underskrive nogle papirer.

Det afviste hun, fordi hun ville have en tolk til at oversætte papirerne og i øvrigt ikke var interesseret i en skilsmisse.

Hun kom tilbage fra rejsen 18. december, og han genoptog ifølge hende snakken om skilsmisse, hvilket hun fortsat nægtede.

Efter hans ønske begyndte hun dog at pakke sine ting sammen, herunder også sin voksne datters tøj. Datterens tøj kørte ægteparret sammen ind til hendes søster i Horsens, mens hendes ting fortsat var i det fælles hjem.

Selv rykkede hun ind på et børneværelse, hvor hun sov om natten.

"Slut gift"

Lillejuleaften om morgenen lå hun med nattøj på i sengen i børneværelset, da manden kom ind med en ledning i hånden.

- Jeg har ikke tal på, hvor mange gange han slog mig, men det var mange gange. Han sagde, at jeg bare skulle ud af huset. At det var "slut gift". Jeg kunne ikke gøre modstand, fordi jeg var syg, forklarede kvinden via en tolk i retten.

Da han var taget på arbejde, tog hun billeder af sine skader på arm og ben og sendte dem til en veninde.

Venindens mand hentede hende senere og hjalp hende med at få anmeldt sagen til politiet og komme på skadestuen.

Almindelig vold

Politiets anklager Ditte-Marie Kornbek krævede den 69-årige dømt efter den grove voldsparagraf og ikke under tre måneders ubetinget fængsel.

Hans forsvarer, Jytte Smidstrup, krævede frifindelse, men plæderede for, at han "kun" skulle dømmes for almindelig vold, straffelovens paragraf 244, hvis retten fandt ham skyldig.

En enig domsmandsret fandt kendte ham skyldig i vold, men, lød det fra dommeren:

- Vi er enige i, at der er ført bevis for, at der er givet slag med en ledning, men slagene er givet mod hende, mens hun havde tøj på og lå i sin seng, og derfor dømmes der efter paragraf 244.

Uenige om skilsmisse: 69-årig dømt for at tæske sin kone med en ledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce