Tre kvinder dømt i gigantisk hashsag: Opbevarede mellem seks og 12 millioner derhjemme

Den 42-årige Tina Lonni Madsen, hendes mor og moster fik fredag fængselsstraffe for at have opbevaret og transporteret millioner af kroner og euro i kontanter i en gigantisk hashsag. Arkivfoto

Tre kvinder dømt i gigantisk hashsag: Opbevarede mellem seks og 12 millioner derhjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

42-årig kvinde skal to et halvt år i fængsel, mens hendes mor og moster slipper med kortere straffe.

Horsens: 42-årige Tina Lonni Madsen fra Lund har ved retten i Horsens fået en dom på to et halvt års ubetinget fængsel for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Dommen blev afsagt fredag eftermiddag uden retsmøde.

I samme sag blev kvindens 61-årige mor og hendes 56-årige moster idømt hver to års fængsel. De to kvinder skal dog kun afsone henholdsvis tre og seks måneder af straffen. Resten gøres betinget. Derudover skal den 61-årige udføre 250 timers samfundstjeneste. Hendes søster slipper, da hun på grund af sit helbred ikke er skønnet egnet til at udføre samfundstjeneste.

Kvinderne er dømt for at have opbevaret og transporteret penge, som stammede fra og skulle bruges til handel med hash i særdeles omfattende omfang. De tre blev involveret i sagen, da den 42-åriges bror brød sammen hos hende i december sidste år.

- Han var bange og følte sig forfulgt. Han turde ikke være hjemme. Jeg vidste godt, at han havde mange penge liggende - og også godt, at de stammede fra noget kriminelt, men ikke hvor mange. Jeg kunne ikke lide at se ham sådan, så jeg lovede, at jeg nok skulle hente pengene, forklarede den 42-årige, da sagen var for retten forleden.

Den 42-årige hentede pengene, som siden blev blev opbevaret i en rød metalkasse, som stod gemt i soveværelset hos den 56-årige moster.

Flere gange i løbet af de kommende tre måneder hentede den 42-årige penge fra metalkassen - via sin mor, som opbevarede nøglen til kassen. Pengene blev både bestilt af og leveret til den 42-åriges søn, som ifølge politiet brugte dem i en større organiseret hashhandel. Sønnen er fængslet in absentia og befinder sig ifølge politiet formentlig i udlandet.

Tina Lonni Madsen er dømt for hæleri for 12,2 millioner kroner, mens hendes mor blev dømt for hæleri for 8,4 millioner og mosteren for 6,4 millioner kroner.

De har gjort det af misforstået godhjertethed og af medlidenhed over for deres familiemedlemmer. Politiet har ikke mistanke om, at kvinderne har fået nogen former for økonomisk vinding i sagen, og så tæller det også til den formildende side, at alle tre er ustraffede.
Lars Petersen, specialanklager

Misforstået medlidenhed

Det er specialanklager Lars Petersen fra Østjyllands Politi, der har ført sagen for politiet. Og han er godt tilfreds med dommene, selvom han i sin procedure talte for, at kvinderne skulle have samme straf - nemlig mindst to et halvt års fængsel.

- Jeg er overordnet set godt tilfreds med dommen, når man tager alle omstændigheder i betragtning. Når der er tale om så forskellige beløb og også forskellige roller, så er det OK, at det koster noget forskelligt, siger Lars Petersen, som også erkender, at der var en række formildende omstændigheder for de tre kvinder.

- De har gjort det af misforstået godhjertethed og af medlidenhed over for deres familiemedlemmer. Politiet har ikke mistanke om, at kvinderne har fået nogen former for økonomisk vinding i sagen, og så tæller det også til den formildende side, at alle tre er ustraffede, siger Lars Petersen.

Familierelationer

De tre kvinder har været i politiets varetægt siden 7. marts, da Special Efterforskning Vest (SEV) efter længere tids efterforskning slog til og anholdt op mod 20 personer i en koordineret aktion.

Det store sagskompleks drejer sig om hashhandel og -import for millioner af kroner med anholdte i både Danmark, Spanien, Holland og Sverige. De danske anholdte er næsten alle fra Horsens-området, og en stor del af dem er i familie med hinanden på kryds og tværs.

Frem mod anholdelserne i marts har politiet i op mod et halvt år praktiseret omfattende rumaflytning, telefonaflytning og overvågning af sagens implicerede i nærheden af deres hjem.

Kvinderne erkendte, at de havde transporteret pengene, og de blev løsladt efter onsdagens retsmøde til stor glæde for de omkring 30 tilhørere - primært familie og venner til de dømte kvinder - der overværede sagen i onsdags.

Tre kvinder dømt i gigantisk hashsag: Opbevarede mellem seks og 12 millioner derhjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce