To drenge varetægtsfængslet for at true og slå vidne i voldssag

Tre helt unge drenge og mænd fra Horsens er varetægtsfængslet for at true et vidne i en sag om vold. Truslerne er sket ad to omgange. Først tog en 18-årig mand fra Horsens for godt 14 dage siden kvælertag på ofret, der er 16 år. Og fredag i sidste uge blev han overfaldet af to drenge på 15 og 16 år, der bl.a. slog ham med knytnæve i ansigtet. Arkivfoto

To drenge varetægtsfængslet for at true og slå vidne i voldssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 16-årig dreng er to gange blevet slået og truet, efter at han har afgivet forklaring til politiet i en voldssag. I alt tre er nu fængslet for vidnetrusler

Horsens: Med ordene: "Du skal fucking ikke sige noget i retten", overfaldt to drenge på 15 og 16 år fra Horsens fredag aften kl. 20.30 en jævnaldrende dreng i Kildegade.

Ifølge politiets sigtelse skubbede de til ham og slog en dåse ud af hånden på ham, slog ham i ansigtet med en knytnæve og forsøgte at sparke ham på kroppen. Det sidste fik han dog afværget.

De to drenge blev lørdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Kolding. Her blev de løsladt af dommeren, en kendelse, som anklagemyndigheden kærede til Vestre Landsret.

Venstre Landsret omgjorde kendelsen, og drengene er tirsdag blevet anholdt og anbragt i surrogat på en sikret institution, oplyser vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, Sydøstjyllands Politi.

Overfaldet og truet for 14 dage siden

Anledningen til overfaldet er angiveligt, at det 16-årige offer har afgivet forklaring til Sydøstjyllands Politi i en voldssag tilbage i maj i Hedensted.

Her blev han overfaldet af fem personer, og hændelsen blev meldt til politiet.

Sagen forfølger den 16-årige, for de to drenge, der nu er varetægtsfængslet, er ikke de første, der har forsøgt at true ham til tavshed.

"Du skal holde din kæft"

For 14 dage siden blev en 18-årig mand fra Horsens varetægtsfængslet i fire uger efter en episode, hvor han, ifølge politiets sigtelse, tog kvælertag på den 16-årige og klemte i 10-15 sekunder, mens han udtalte: "Du skal holde din kæft. Har du fattet det?"

Herefter tog han fat om nakken på den 16-årige og sparkede ham i maven.

Overfaldet fandt sted i en gyde mellem Nørregade og Søndergade natten til søndag 29. juli.

31. juli blev den 18-årige fremstillet i grundlovsforhør. Det foregik for lukkede døre, men inden dørene blev lukket, kom det frem, at den 18-årige nægter sig skyldig. Han kærede efter retsmødet varetægtsfængslingen til Vestre Landsret, der stadfæstede byrettens kendelse.

Vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen ønsker ikke at oplyse, om politiet har foretaget sig yderligere i forhold til det 16-årige offer, der altså nu to gange, efter politiets opfattelse, er blevet udsat for trusler på baggrund af sit vidneudsagn.

To drenge varetægtsfængslet for at true og slå vidne i voldssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce