Thranum og Hundebøll vil have redningsbåd ind i byrådssalen

Før påske blev redningsbåden fjernet fra stationen i Odder. Arkivfoto

Thranum og Hundebøll vil have redningsbåd ind i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To tidligere medlemmer af beredskabskommission foreslår, at kommunen fremover betaler for at have en redningsbåd, der kan rykke ud.

Odder: Byrådet kommer til at tage stilling til, om redningsbåden skal tilbage til brandstationen i Odder. Finn Thranum (V) og Marianne Hundebøll (SF) har sammen sendt et forslag, som de vil have på dagsordenen på det næste møde i slutningen af april. Ifølge forslaget skal kommunen fremover betale for driften af båden.

Samtidig har de bedt forvaltningen finde svar på en række spørgsmål inden mødet.

Hvorfor beholder Østjyllands Brandvæsen et bådberedskab i Aarhus med mindre kystlinje end Odder, når det ikke er en skal-opgave, lyder et af spørgsmålene. De vil også have at vide, hvad de årlige driftsudgifter har været over en femårig periode.

- Jeg håber, at byrådet kan se, det er en forkert og uhensigtsmæssig beslutning, der er truffet. Da vi var med til at sige ja til at indgå i Østjyllands Brandvæsen, var det for at følge statens ønske om at få nogle rationaliseringsgevinster, ikke for at få kvalitetsforringelser, siger Finn Thranum.

Efter Odder Brandvæsen er blevet en del af den nye organisation, er der sket en del ændringer. Redningsbåden var i mange år en del af udstyret på stationen, men lige før påske blev redningsbåden flyttet væk fra stationen med henblik på at blive solgt.

Østjyllands Brandvæsen har tidligere meldt ud, at kystredning ikke er en opgave, som beredskabet skal løse. Derfor fik kommunen sidste år et tilbud om at overtage driften og udgifterne, der er i omegnen af 150.000 kr. Kommunen sagde nej.

Forslaget
Finn Thranum (V) og Marianne Hundebøll (SF) foreslår:

Driftsudgiften til redningsbåden indarbejdes i budget 2019 og i de efterfølgende budgetår.

Driftsudgiften til redningsbåden i 2018 og engangsudgiften til VHF-kursus og prøve til holdlederne tages fra kassebeholdningen eller en eventuel ubrugt konto.

Byrådet søger Østjyllands Brandvæsen om at få vores redningsbåd retur kvit og frit.

Beløbet stemmer ikke

- Jeg vil påstå, at udgiften er det halve, fordi man har lagt et beløb ind til afskrivning. Det er overkill, siger Finn Thranum.

Han har ligesom Marianne Hundebøll siddet i beredskabskommissionen i Odder, da Odder Brandvæsen var selvstændig og kommunalt. For nogle år siden hørte søredningstjenesten under Falck, men de mistede ambulancekørslen i Odder til firmaet Responce i 2009 og rykkede ud af byen.

- Så overtog kommunen båden, og ved at sætte den over til brandvæsenet fik vi en helt unik beredskabsmodel. Jeg er fuldstændig uforstående overfor, at man med et pennestrøg vil fjerne den, siger Finn Thranum.

Han køber ikke argumentet om, at kystredning ikke hører under brandvæsenet.

Tre mænd blev reddet

- Vi har bunker af opgaver i kommunen, vi ikke skal lave, men som vi vælger at løse. Det gør vi for at lave en lækker kommune. Vi bryster os af at have øget fokus på turister og bosætning, så kan man da ikke fjerne en redningsbåd, siger Finn Thranum.

Han sammenligner redningsbåden med en forsikring, som der forhåbentligt ikke bliver brug for.

- Jeg husker tydeligt en episode med tre mænd uden redningsveste ved Tunø. Brandvæsenet lænsede deres båd og bugserede den til Hou. Der reddede du materiel og i princippet menneskeliv, siger Finn Thranum.

Han håber, at byrådet kan se fornuften i hans og Marianne Hundebølls forslag.

- Vi har haft det oppe i Venstres byrådsgruppe, men det er min og ikke Venstres sag. Jeg håber at få opbakning fra min gruppe, men jeg ved ikke, hvordan det udvikler sig, siger han.

Thranum og Hundebøll vil have redningsbåd ind i byrådssalen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce