Svensk-dansk-polsk par fængslet efter tolkecirkus i retten: Fældet af skoaftryk i nyfalden sne

Politiets anklager fremviste flere billeder i en bilagsmappe, der viste, at fundne aftryk i sneen på Bankagervej mathcede de sko, de to anholdte havde på. Det var med til at overbevise dommeren om, at de skulle varetægtsfængsles. Arkivfoto

Svensk-dansk-polsk par fængslet efter tolkecirkus i retten: Fældet af skoaftryk i nyfalden sne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet anholdt to personer kort efter to anmeldelser om forsøg på tricktyveri på adresser på Bankagervej og Vejlevej tirsdag ved middagstid. Fund af skoaftryk på gerningsstedet bestyrker politiets mistanke mod parret.

Horsens: Det er næppe sket ret mange gange før, at et to timer langt grundlovsforhør bliver gennemført med én af de involverede igennem via telefonens medhør.

Det var imidlertid tilfældet, da to personer, der er mistænkt for to forsøg på tricktyveri onsdag formiddag, sad foran en dommer ved Retten i Horsens. Hun havde både dansk og svensk statsborgerskab, mens han var polsk statsborger med opholdstilladelse i Sverige. Begge havde østeuropæiske rødder, og begge talte svensk og kun lidt dansk. Derfor måtte man have fat i en svensk tolk, der var med på linjen fra Nivå i Nordsjælland.

- Der bor også svenskere i Jylland. Kan det passe, at man ikke har haft mulighed for at få fat i en anden via tolkeservice, spurgte de sigtedes forsvarer Thomas Kelstrup.

Til det svarede én af de fire betjente, der fulgte de anholdte, at man jo ikke bare kan "hive en tilfældig svensker ind fra gaden. Det skal være en godkendt tolk". Så med tolken i røret og en telefon, der måtte flyttes rundt i lokalet afhængig af, hvem der talte, lykkedes det efter møje og besvær at gennemføre grundlovsforhøret, hvor begge nægtede sig skyldig.

Efter to timer nåede dommeren frem til en beslutning om at varetægtsfængsle både manden og kvinden i fire uger frem til 14. marts.

De udnytter ældre og medicinerede borgere, som bør have tillid til servicepersoner fra kommunen og sygehuset. Den slags er groft, og bl.a. derfor er der grund til at varetægtsfængsle dem, men sagen efterforskes videre.
Anja Langeland, anklager ved Sydøstjyllands Politi

Matchende skoaftryk i nyfalden sne

De blev anholdt tirsdag kl. 12.09, da de kom gående ad Bankagervej. Politiet havde flere patruljer i området efter to anmeldelser fra ældre borgere på Bankagervej og Vejlevej, der havde været udsat for forsøg på tricktyveri.

Signalementerne passede til de to personer, som blev anholdt på stedet og taget med til afhøring.

På Vejlevej åbnede en kvinde sin dør kl. 10.10. Udenfor døren stod en anden kvinde, der fortalte, at hun kom fra hospitalet, hvor beboeren tilfældigvis netop havde været til behandling. Derfor virkede det ikke helt usandsynligt, at hun nu blev opsøgt, og beskeden var, at medicinen skulle tjekkes, har beboeren forklaret over for politiet. Hun anede dog uråd og fik gelejdet den dansk-svensktalende falske hospitals-ansatte ud ad døren.

På Bankagervej sad en mand kl. 10.45 i sin stue og så tennis i fjernsynet, da han hørte noget pusle ved bagdøren. Han rejste sig og blev mødt af en kvinde, der fortalte, at hun kom fra kommunen og skulle kontrollere hans medicin. De gik sammen ud i køkkenet og hentede en kasse med medicin, som de satte sig sammen og gennemgik.

- Det stod ret hurtigt klart, at kvinden ikke havde forstand på, hvad hun foretog sig, og pludselig opdagede manden en person, der kravlede rundt ved et skrivebord. Det fik ham til at råbe op, og kvinden og manden fra gulvet forlod hans hjem, hvor han efterfølgende konstaterede, at der var rodet i skabe og skuffer i soveværelset uden, at noget var stjålet, fortalte anklager Anja Langeland, der førte sagen for Sydøstjyllands Politi.

Politiets teknikere har sikret dna fra bl.a. skabslåger og medicinkassen til sagen, og så er der fundet skoaftryk i den nyfaldne sne foran hjemmet på Bankagervej, som matcher nøjagtigt de sko, de to mistænkte havde på ved anholdelsen. Hhv. et par sorte Vans og et par sorte og hvide Nike.

Forsvarer Thomas Kelstrup kærede afgørelsen om varetægtsfængsling, som landsretten ventes at tage stilling til torsdag.

Svensk-dansk-polsk par fængslet efter tolkecirkus i retten: Fældet af skoaftryk i nyfalden sne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce