Sidste år blev mange snuppet i skolekontrol - nu vender politiet tilbage

Samtidig med politiets kontrol på skolevejene i næste uge gennemfører Rådet for Sikker Trafik og Tryg Fonden i de her uger kampagnen ?Teenager i trafikken?. Formålet er at sætte fokus på de 13-16-årige, som er de skolebørn, der oftest kommer til skade i trafikken. Tal fra Vejdirektoratet viser, at 10 gange så mange 16-årige kommer til skade eller bliver dræbt i trafikken som seks-årige, skriver Rådet for Sikker Trafik i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Jørn Deleuran

Sidste år blev mange snuppet i skolekontrol - nu vender politiet tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor kampagne sætter igen fokus på fartdjævle og andre trafikanter ved skolerne i Sydøstjylland.

Horsens: Fartbøller og andre trafikforbrydere skal tænke sig om en ekstra gang, før de slår sig løs ved skolerne i Horsens i uge 2.

Da rykker Sydøstjyllands Politi sammen med kolleger over hele landet ud i en samlet kontrol af trafikanternes opførsel ved skolerne.

Målet er at sætte fokus på sikkerheden på de strækninger, hvor skolebørn er i særlig fare for at havne i uheld.

- Trafiksikkerheden er noget, der bekymrer mange, som har deres gang på skolerne. Og nogle steder mere end andre er der tendens til at køre for hurtigt, f.eks. på Langmarksvej.
Jesper Engelund, fungerende vicepolitiinspektør

For mange kører for stærkt

Jesper Engelund, fungerende vicepolitiinspektør og leder af Hunde- og Færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi, forklarer, at der er udpeget en stribe "indsats-skoler" i politikredsens i alt syv kommuner. Derudover er andre skoler med på en liste over steder, politiet vil forsøge at nå forbi i ugens løb.

- Vores oplevelse er generelt, at der stadig er for mange, der kører for stærkt ved skolerne. Det vil vi nok også kunne konstatere efter kontrollen i uge 2. Men man kan håbe, at det bliver bedre, siger Jesper Engelund om håbet bag ugens indsats.

Over 100 taget ved Langmarksvej

I Horsens vil der med stor sandsynlighed bl.a. være fokus på Langmarksvej.

Her har politiet ved tidligere kontroller fanget mange, der kørte hurtigere, end de måtte, og ved en lignende skolevejs-kontrol i 2018 blev 102 bilister i løbet af én dag taget med for tung fod på speederen.

- Trafiksikkerheden er noget, der bekymrer mange, som har deres gang på skolerne. Og nogle steder mere end andre er der tendens til at køre for hurtigt, f.eks. på Langmarksvej. Men kontrollen har bl.a. også fokus på, om børn cykler, som de skal om, og om de har sele på i bilerne. Hastighed er bare noget af det, vi vil se på, siger Jesper Engelund.

Sidste år blev mange snuppet i skolekontrol - nu vender politiet tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce