Politiker: Vi skal bruge penge på at bekæmpe Horsens' vilde katte

- Nej, de vokser ikke ud igen, også selvom du har ni liv. Tegning: Jens Julius

Politiker: Vi skal bruge penge på at bekæmpe Horsens' vilde katte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En kedelig placering på en liste over kommuner, der har problemer med ejerløse katte, har fået SF til at foreslå, at Horsens sætter penge af til vildkatte i det kommende budget.

Horsens: Det lykkedes sidste år for Liberal Alliance at få skrevet måger ind i budgettet for Horsens Kommune, hvor der blev afsat 250.000 kr.

Nu følger SF efter med et ønske om, at også ejerløse katte skrives ind i den budgetaftale, der skal strikkes sammen for næste år, så kattene kan få bedre forhold.

- Vi vil gerne afsætte ressourcer til, at kommunen går mere aktivt ind og indfanger, behandler og neutraliserer nogle af de vilde katte i samarbejde med de frivillige, forklarer Paw Amdisen, medlem af byrådet for SF.

Vi vil gerne afsætte ressourcer til, at kommunen i samarbejde med de frivillige går mere aktivt ind og indfanger, behandler og neutraliserer nogle af de vilde katte.
Paw Amdisen, byrådsmedlem for SF

Træls listeplacering

Det er ikke mindst en liste fra Dyrenes Beskyttelse, der har fået SF til at få fokus på vildkatte i kommunen.

I forbindelse med kommunalvalget sidste år lavede Dyrenes Beskyttelse en liste på 11 kommuner, der, ifølge dyreorganisationen, har mange katte, der lever under miserable forhold. Kommunerne, deriblandt Horsens, lever ikke op til deres ansvar eller gør noget ved de stigende problemer med vilde katte, påpeger Dyrenes Beskyttelse.

Den liste blev Paw Amdisen præsenteret for i efterårets valgkamp, og den sved, erkender han.

- Vi endte på en kedelig liste, og samtidig stødte jeg på flere enkeltpersoner, der syntes, at det var et problem. Både med hensyn til katte, der har det dårligt, men også at de er i folks haver og kolonihavehuse, deres efterladenskaber osv. Nogle synes, at de er generende, og nogle synes, at det er synd, at kattene lever en kummerlig tilværelse, fortæller han.

Gør som Randers

Det ansvar ser SF gerne, at Horsens påtager sig ved at sætte midler af til de hjemløse katte.

Hvor mange penge, der skal øremærkes katte, er Paw Amdisen usikker på.

- Det er svært at sige, men i Randers Kommune, som rent størrelsesmæssigt er sammenlignelig med Horsens, indgik man sidste år et samarbejde med Kattens Værn i Randers og afsatte 100.000 kr. det første år og 50.000 kr. i de efterfølgende år, siger han og fortsætter:

- Jeg ved ikke, om det er det niveau, vi skal på, eller om kommunen kan påtage sig opgaven inden for de rammer, der allerede ligger til skadedyrsbekæmpelse. Det skal vi have et bud på fra forvaltningen, siger Paw Amdisen.

Politiker: Vi skal bruge penge på at bekæmpe Horsens' vilde katte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce