Organiseret snyd i vognmandsfirma giver rødt kort til chauffører

Horsens-firmaet Klausen Transport fik politiets efterforskere på nakken, efter en af firmaets biler i april 2016 blev standset i en kontrol. Sagen mod vognmanden og chaufførerne kostede kunder og førte til, at selskabet måtte gå konkurs, mens sagen kørte for Retten i Horsens. Arkivfoto

Organiseret snyd i vognmandsfirma giver rødt kort til chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestre Landsret justerer på dom i sag om fusk i vognmandsfirma. Seks chauffører mister retten til at føre lastbil eller bus.

Viborg: Seks chauffører mister retten til at sætte sig bag rattet i lastvogne og busser, har Vestre Landsret bestemt tirsdag.

Årsagen er, at mændene som ansatte i et vognmandsfirma i Gedved, Klausen Transport, deltog i systematisk overtrædelse af reglerne om køre- og hviletid. Det røde kort gælder i perioder fra tre år til seks måneder.

Afgørelsen er en lempelse i forhold til det resultat, som Retten i Horsens oprindelig nåede frem til. Dengang gjaldt frakendelsen også kørsel i personbiler. Nu er det udelukkende tunge køretøjer.

Den mildere sanktion var også ønsket af anklagemyndigheden, fordi færdselsloven i mellemtiden er blevet ændret, oplyser Statsadvokaten i Viborg.

I øvrigt er dommen stort set en stadfæstelse af byrettens dom. Det betyder, at mændene skal betale bøder og afsone samfundstjeneste i stedet for fængselsstraf.

Den mildeste sanktion er på 40 timers samfundstjeneste og 20 dages betinget fængsel, den hårdeste drejer sig om 100 timers tjeneste og fire måneders betinget fængsel.

Danmarkshistoriens største sag
Da vognmandsfirmaet Klausen Transport sad på anklagebænken i Retten i Horsens, var der samlet 880 lovovertrædelser at tage stilling til, og det gør den til danmarkshistoriens største på sit felt. De omhandlede fortrinsvis overtrædelse af køre- og hviletidsregler og brug af andre personers førerkort.

Vognmanden var som leder af selskabet anklaget for 332 af de mange forhold.

Førerkort misbrugt

Da sagen blev behandlet af byretten, blev det slået fast, at vognmanden i Klausen Transport havde sat lovovertrædelserne i system. Hele 330 lovovertrædelser var han tiltalt for.

Førerkort blev misbrugt for at dække over, at chaufførerne blæste på de lovpligtige pauser - altså reglerne om køre- og hviletid.

I februar 2017 blev den nu 41-årige mand idømt fængsel i otte måneder, hvoraf de to måneder skulle afsones.

Hans opførsel var så alvorlig, at retten besluttede, at den normale straframme på seks måneder skulle sprænges. Oveni kom en bøde på 919.500 kroner. Han ankede ikke til landsretten.

Med dommen er det endelige ord sagt i en sag, som politiet har betegnet som danmarkshistoriens hidtil største om misbrug af førerkort.

Organiseret snyd i vognmandsfirma giver rødt kort til chauffører

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce