Offer i sag om embedsmisbrug: - Jeg ønskede ikke en retssag

Den mand, der ifølge statsadvokaten, blev truet til at indgå en afdragsordning for at tilbagebetale penge for en computer, han aldrig leverede, har aldrig ønsket, at der kom en sag mod den betjent, han skyldte pengene. Det kom frem, da han afgav forklaring ved Retten i Horsns i denne uge i sagen, hvor en betjent er tiltalt for embedsmisbrug. Arkivfoto

Offer i sag om embedsmisbrug: - Jeg ønskede ikke en retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sagen mod en betjent fra Sydøstjyllands Politi blev startet, da en tilsynsførende fra Kriminalforsorgen undrede sig over, at to uniformerede betjente troppede op hos hendes klient på et bosted.

Horsens: I sagen mod en betjent fra Sydøstjyllands Politikreds, der bl.a. er tiltalt for at true en firmaejer til at indgå en afdragsordning, er det ikke firmaejeren, der har anmeldt betjenten.

- Jeg har sagt fra starten, at jeg ikke var interesseret i at lave en sag. Jeg ønskede ikke at melde ham. Det har jeg ingen grund til, pointerede han, da han onsdag vidnede i Retten i Horsens, hvor sagen mod betjenten kører.

I retten kom det frem, at det er en tilsynsførende ved Kriminalforsorgen, der gik videre med sagen til sin chef, efter firmaejeren havde fortalt om sin oplevelse. Kriminalforsorgen sendte sagen til Sydøstjyllands Politi nogle dage senere - 5. april sidste år, og samme dag røg den videre til Politiklagemyndigheden, der behandler klagesager over politiet.

Politiklagemyndigheden startede en efterforskning op og sendte senere en redegørelse til statsadvokaten, der altså har valgt at rejse tiltale mod betjenten i to forhold om embedsmisbrug.

Betjentene vidste noget om mig, man kunne kunne vide, med mindre man var politimand. Det gjorde mig meget paranoid i takt med, at hele min fortid kom rendende og sparkede mig bagi. Men jeg var ikke bange for at blive anmeldt.
Firmaejeren

Sagen kort

Den oplevelse, der startede sagen mod betjenten, fandt sted 20. marts sidste år.

Her opsøgte betjenten sammen med en kollega firmaejeren, der bor på et socialpsykiatrisk bosted i en nabokommune til Horsens. Herfra drev han et firma, hvor han bl.a. solgte computere. Den tiltalte betjent, der også arbejder på en institution i Horsens Kommune, købte en computer af firmaejeren til sin kommunale arbejdsplads og betalte den, men fik den aldrig leveret.

Derfor tog han sammen med sin kollega ud til firmaejeren for at høre, hvad der var sket, og hvor hans computer var. Begge betjente mødte op i uniform, og selvom den tiltalte betjent ifølge sin egen forklaring gjorde det klart, at han var der i sin egenskab af kommunalt ansat, mener statsadvokaten, at han gik over stregen.

Firmaejeren selv fortalte i retten, at han blev paranoid, da betjenten pludselig dukkede op på hans bosted.

Husker ikke så godt

- Personalet har efterfølgende fortalt mig, at han fortalte, at han ikke var der som betjent. Det husker jeg ikke. Så skulle det være sket, lige da han kom ind, og det kan godt være. Generelt har jeg meget svært ved at huske, forklarede firmaeejeren, der huskede, at der på et tidspunkt blev nævnt, at hvis han ikke betalte det skyldige beløb tilbage, var der tale om bedrageri.

Det er muligt, at det var den anden betjent, der sagde det, lød det.

- Jeg husker ikke ordret, hvad der blev sagt, men det var noget med, at jeg var dømt for bedrageri tidligere. Jeg mener, at de begge sagde det. De vidste det i hvert fald begge to, og det blev jeg ret chokeret over. Det gjorde mig meget nervøs, fortalte firmaejeren, der ikke huskede, om det var betjenten eller ham selv, der foreslog at lave en afdragsordning.

- Men jeg følte ikke, at jeg kunne undgå det. Jeg følte mig lidt presset, fordi de havde oplysninger om, at jeg er dømt for bedrageri tidligere. Og jeg har jo også hele tiden gerne ville have, at han fik sine penge tilbage.

Kollegas forklaring

Politikollegaen til den tiltalte betjent har også afgivet forklaring i sagen, og han er enig i den tiltalte betjents udlægning af episoden.

Han forklarede, at han ikke skænkede det en tanke, at de to mødte op i uniform.

- Jeg havde ikke overvejet, at det kunne lægge et pres på ham. Han virkede til at være glad for at få en ordning og gav selv udtryk for, at han ikke var interesseret i at snyde sine kunder. Jeg synes ikke, at det på noget tidspunkt virkede forkert. Havde jeg syntes det, ville jeg være gået derfra med ondt i maven, og det gjorde jeg ikke. Der var en god tone, ingen hævede stemmen, ingen talte med store ord, og der blev ikke truet.

Offer i sag om embedsmisbrug: - Jeg ønskede ikke en retssag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce