Odder-borgere slap for juleindbrud


Odder-borgere slap for juleindbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til gengæld var der i hele 2017 flere indbrud end de to foregående år.

Odder: Taler man om antallet af indbrud i juledagene, blev 2017 et godt år for Østjyllands Politi og dermed også for borgerne i kredsens syv kommuner.

Netop offentliggjorte tal viser, at der i dagene mellem jul og nytår og i hele kredsen blev anmeldt 164 indbrud mod 187 i 2016. Det er et fald på 10 pct. og i øvrigt en tendens, som er gået den rigtige vej fem år i træk. I Odder var der slet ingen langfingrede gæster på spil, mens der blev fejret jul og nytår.

Statistikken glæder vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard.

- Et indbrud er altid et indbrud for meget. Derfor er det positivt, at vi ser, at færre og færre østjyder får sig en ærgerlig overraskelse efter en hyggelig juleferie. Det er svært at sige, hvad årsagen til faldet præcist kan være. Det er et område, vi har stort fokus på, både ved at være på gader og stræder med gode råd til borgerne og med ekstra patruljering i de områder, som har været særligt plaget af indbrud. Det vil vi også arbejde målrettet med i 2018, for vi ser helst, at tallene kommer endnu længere ned, siger han.

Til gengæld viser en anden opgørelse, at der i hele 2017 blev anmeldt flere indbrud i Odder end i de to foregående år. Det stemmer slet ikke overens med den generelle tendens, idet antallet af indbrud i hele kredsen siden 2013 er faldet med 30 pct. Faldet fordeler sig over alle kommuner undtagen Odder.

Et indbrud er altid et indbrud for meget. Derfor er det positivt, at vi ser, at færre og færre østjyder får sig en ærgerlig overraskelse efter en hyggelig juleferie.
Vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard fra Østjyllands Politi

Flere patruljer

I hele kredsen blev der sidste år anmeldt 3039 indbrud mod 3416 året før. Det tilsvarende tal for Odder var i 2017 104 anmeldte indbrud mod kun 81 i 2016.

Vicepolitiinspektør Carsten Kousgaard har ikke nogen entydig forklaring på, hvorfor antallet af anmeldte indbrud steg i lige præcis Odder.

- Nu skal man lige huske på, at der er tale om meget små tal, fordi Odder er en lille kommune. Så der kan jo være tale om, at en enkelt tyvebande har huseret netop i Odder. Det er nogle af de ting, som vi er i færd med at analysere på lige nu. Desuden vil vi naturligvis i den kommende tid sørge for at have flere patruljevogne i netop Odder Kommune, siger han.

Odder-borgere slap for juleindbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce