Nye tal fra politiet: Flere anmeldte voldtægter i Horsens i 2017

Syv flere anmeldelser om voldtægt i 2017 end i 2016 giver en procentvis stigning på 58,3. Genrefoto

Nye tal fra politiet: Flere anmeldte voldtægter i Horsens i 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet modtog syv flere anmeldelser om voldtægt i 2017 end i 2016 i Horsens Kommune.

Horsens: 19 anmeldelser om voldtægt modtog politiet i Horsens i løbet af 2017. I 2016 hed tallet 12 anmeldelser.

Tallene stammer fra en årsstatistik, som Sydøstjyllands Politi netop har offentliggjort.

De skal dog læses med en viden om, hvordan tingene reelt hænger sammen. For det første er der som nævnt tale om anmeldelser og ikke sigtelser. For det andet har politiet ændret den måde, hvorpå det journaliserer anmeldelser om voldtægt.

Det fortæller politiinspektør Carit Andersen til Horsens Folkeblad.

- Det handler om, at vi er gået fra i den indledende fase at registrere anmeldelser om voldtægt som en såkaldt undersøgelsessag til at registre dem med et reelt skarpt nummer. Det, vi kalder et efterforskningsnummer. Det gælder for alle sædelighedssager. Baggrunden for den ændring er, at der var et mørketal, vi gerne ville afdække, og det får vi gjort nu, da der er hele, rene linjer, siger Carit Andersen.

Vi kan med andre ord svare præcist på, hvor mange sager om voldtægt der reelt har været. Det handler ikke om, hvad politiet vurderer, men hvor mange der henvender sig til os, fordi de føler, de har været udsat for en sædelighedsforbrydelse.
Carit Andersen, politiinspektør ved Sydøstjyllands Politi
Anmeldelser om voldtægt
Sydøstjyllands Politi offentligjorde 26. februar dets årsstatistik for 2017. Af den fremgår det, at der blev indgivet 19 anmeldelser om voldtægt i Horsens Kommune i løbet af året. Her er tallene for de foregående år og for hele politikredsen, der strækker sig fra Christiansfeld i syd til Skanderborg i nord.
  • 2013: 3 i Horsens og 17 i kredsen.
  • 2014: 4 i Horsens og 36 i kredsen.
  • 2015: 4 i Horsens og 34 i kredsen.
  • 2016: 12 i Horsens og 101 i kredsen.
  • 2017: 19 i Horsens og 95 i kredsen.


Kilde: Sydøstjyllands Politi, årsstatisk for 2017

Alle får et skarp nummer

- Vi kan med andre ord svare præcist på, hvor mange sager om voldtægt der reelt har været. Det handler ikke om, hvad politiet vurderer, men hvor mange der henvender sig til os, fordi de føler, de har været udsat for en sædelighedsforbrydelse. Udgangspunktet er, at alle, der henvender sig, får et skarpt nummer. Der er så sager, hvor vi ikke kan løfte bevisbyrden, så ingen bliver sigtet eller dømt, men det ændrer ikke på, at den forurettede er blevet voldtaget. De sager kunne i den gamle registreringspraksis risikere at forsvinde, da de blev stående under et undersøgelsesnummer. Det er godt, at vi har fået ændret praksis nu, fastslår Carit Andersen.

Mens der i Horsens Kommune altså har været en stigning i antal anmeldelser på 58,3 pct. og syv i faktiske tal, hedder tallene for hele Sydøstjyllands Politikreds minus 5,9 pct. med en tilbagegang fra 101 til 95 anmeldelser fra 2016 til 2017.

Nye tal fra politiet: Flere anmeldte voldtægter i Horsens i 2017

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce